Φθιώτιδα: Μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των rapid test

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 11:22 Φθιώτιδα: Μειώθηκε και πάλι ο αριθμός των rapid test

Μειώνεται προοδευτικά ο αριθμός των πολιτών που δίνει δείγμα για rapid test ανίχνευσης της covid-19 στη Λαμία.

Ειδικότερα:

Δευτέρα 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 373 rapid tests,

Τρίτη 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 275 rapid tests,

Τετάρτη 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 254 rapid tests,

Πέμπτη 25 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν 240 rapid tests.

Αντίθετα τα θετικά δεν ακολουθούν την ίδια φθίνουσα πορεία, ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι πηγαίνουν για τεστ μόνο άνθρωποι που έχουν συμπτώματα ή άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα. Είναι λίγοι οι πολίτες που κάνουν τεστ προληπτικά στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου ή γιατί πρόκειται να επισκεφθούν κάποιο άτομο που ανήκει σε ευπαθή ομάδα. Έτσι τα ποσοστά δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικά για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της περιοχής.

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τη Λαμία 26 θετικά.

Τα έξι (6) εντοπίστηκαν στη δειγματοληψία που έγινε στα Γαλανέικα και αφορούν σε 4 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 49 έτη και τα 20 στην ΠΕΛ και αφορούν σε 10 άνδρες και 10 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 51 έτη.

Επίσης το τελευταίο 24ωρο έγιναν δειγματοληψίες στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και συγκεκριμένα στην Αμφίκλεια, όπου σε σύνολο 18 δειγμάτων δε βρέθηκε θετικό και στην Κάτω Τιθορέα, όπου σε 26 δείγματα βρέθηκε ένα \(1) θετικό και αντιστοιχεί σε γυναίκα 64 ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση