Λειτουργεί ή δε λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 08:24 Λειτουργεί ή δε λειτουργεί η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λαμίας;

Με τρεις Ιατροδικαστές και εξακολουθούμε να στέλνουμε νεκροψίες σε άλλες Υπηρεσίες!!!

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας παραγγέλθηκε από το ΑΤ Λαμίας η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής της άτυχης 60χρονης που βρέθηκε νεκρή τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (29/8) στη Λαμία.

Σύμφωνα με έγγραφο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, που είχε αποσταλεί στις 26 Ιουλίου 2022 σε όλες τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες του Εφετείου Λαμίας, λόγω άδειας της Προϊσταμένης της Υπηρεσίας δε θα γίνονται Ιατροδικαστικές πράξεις από 29/7/22 έως 19/8/22 και από 26/8/22 έως 9/9/22.

Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε σταλεί πριν την ανακοίνωση του διορισμού των δύο Ιατροδικαστών που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις αρχές Αυγούστου και φυσικά πριν την ορκωμοσία τους που ακολούθησε στις 22 Αυγούστου.

Τότε λοιπόν μπορεί να υπήρχε λόγος μη λειτουργίας της Υπηρεσίας, τώρα όμως δεν υπάρχει, καθώς το Υπουργείο έστω και με καθυστέρηση ετών, φρόντισε για την πλήρωση των θέσεων για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη λειτουργία της.

Συγχρόνως μαζί με την μόνιμη νεκροτόμο, προσλήφθηκε ένας ακόμη με 8μηνη σύμβαση ο οποίος μάλιστα έκανε πρακτική άσκηση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Τι εμποδίζει λοιπόν να γίνονται ιατροδικαστικές πράξεις για ένα ακόμη 14ημερο στη Λαμία και όσο διαρκεί η κανονική άδεια της Προϊσταμένης;

Θα περιμέναμε από μια Υπηρεσία, που όπως περιγράφει ο Βουλευτής Γιώργος Κοτρωνιάς σε παλιότερη ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, «από το 2008 μέχρι σήμερα η υπηρεσία είναι μόνο στα χαρτιά, δεν παρέχει καμιά υπηρεσία στους κατοίκους της περιοχής και στο κοινωνικό σύνολο και απλώς η Προϊσταμένη, παραπέμπει τα περιστατικά στα νεκροτομεία του Πειραιά της Αθήνας και της Λάρισας», έστω αυτή την ώρα να επιδείκνυε κάποια διάθεση να διευκολύνει την τοπική κοινωνία και τα δράματά της!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ. Τσιάρας είναι ενήμερος ότι το «μαγαζί είναι ξανά κλειστό», αναμένουμε όμως ενέργειες, καθώς διαφορετικά θα πρέπει όλοι μαζί να πάμε για… μπάνια!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση