Φθιώτιδα: Ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί για το δάκο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 23:26 Φθιώτιδα: Ολοκληρώθηκαν οι δολωματικοί ψεκασμοί για το δάκο

Τι πρέπει να προσέξουν οι ελαιοπαραγωγοί ενόψει του μαζέματος του καρπού….

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των δολωματικών ψεκασμών για την καταπολέμηση του δάκου, για την φετινή χρονιά, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τις κεντρικές οδηγίες ο τελευταίος ψεκασμός πρέπει να απέχει υποχρεωτικά τουλάχιστον 20 μέρες και κατά προτίμηση 30 μέρες από την έναρξη συλλογής του ελαιόκαρπου για λόγου αποφυγής υπολειμμάτων εντομοκτόνου στο λάδι και τις βρώσιμες ελιές.

Ωστόσο επιβεβαιώνεται ότι τα δίκτυα παγίδων της υπηρεσίας καταγράφουν υψηλούς πληθυσμούς δάκου και συγχρόνως επικρατούν ευνοϊκές καιρικές συνθήκες (χαμηλή θερμοκρασία & υψηλή υγρασία) που ευνοούν την δραστηριότητά του.

Για αυτό συστήνεται οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν πράσινο ελαιόκαρπο (μη ζαρωμένο) να ελέγχουν τον καρπό και αν διαπιστώσουν γόνιμη δακοπροσβολή να προβούν άμεσα σε ψεκασμό κάλυψης με εγκεκριμένα γεωργικά φάρμακα προκειμένου να περιορίσουν την δακοπροσβολή. 

Η ΔΑΟΚ Φθιώτιδας εφιστά όμως την προσοχή στην τήρηση αυστηρά του χρόνου τελευταίας επέμβασης από τη συγκομιδή για κάθε φυτοπροστατευτικό που χρησιμοποιείται, για την αποφυγή ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο λάδι και τις ελιές.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηλ.:2231352428 & Γ.Α.Ο.Στυλίδας 2238022351.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση