Το δολάριο ξεπέρασε το επίπεδο των 150 γεν για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 13:07 Το δολάριο ξεπέρασε το επίπεδο των 150 γεν για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια

«Είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό επίπεδο που μπορεί να πυροδοτήσει παρέμβαση» λέει αναλυτής.

Το JPY πέρασε πάνω από τα 150 σε σχέση με το δολάριο καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας εξακολουθεί να υπερ-αμύνεται της νομισματικής της πολιτικής των μηδενικών επιτοκίων και των ασταμάτητων αγορών ομολόγων.

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του δολαρίου διαμορφώθηκε στα 149,92 γεν, έχοντας νωρίτερα ξεπεράσει πρόσκαιρα τα 150 γεν, για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1990.

Η απόκλιση στη νομισματική πολιτική δημιουργεί εκροές κεφαλαίων από το φθηνότερο νόμισμα στο ακριβότερο, καθώς κάποιος ο οποίος πουλάει (δανείζει) το ιαπωνικό νόμισμα με μηδενικό επιτόκιο, αγοράζει δολάριο με το επιτόκιο να ξεπερνά και το 5%.

Η Κεντρική Τράπεζα επαναλαμβάνει ότι η νομισματική πολιτική δεν αλλάζει και ότι το μέγιστο επιτρεπτό επιτόκιο των ομολόγων είναι το 0,25%. Υπό αυτές τις συνθήκες, τα hedge funds φαίνεται ότι θα δοκιμάσουν να πιέσουν την ιαπωνική Κεντρική Τράπεζα και να αποκομίσουν υπερβολικά κέρδη.

Τον περασμένο μήνα, η Ιαπωνία παρενέβη στην αγορά συναλλάγματος για να αγοράσει γεν για πρώτη φορά από το 1998 σε μια προσπάθεια να στηρίξει το νόμισμα.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση