Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 16:50 Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Το μήνυμα του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ και πρόγραμμα δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού…

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού εορτάζεται στις 25 Οκτωβρίου εκάστου έτους και αποτελεί το έναυσμα για την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την πρόληψη εμφάνισης της νόσου.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού, δράσεις ενημέρωσης του πληθυσμού σε κεντρικό σημείο της πόλης της Λάρισας και της πόλης της Λαμίας.

Μέλη του Δικτύου Αγωγής Υγείας & Πρόληψης και του Δικτύου Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών-Μαιευτών  της 5ης ΥΠΕ, που αποτελούνται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ των Ν. Λάρισας και Φθιώτιδας αντίστοιχα, θα ενημερώσουν τον πληθυσμό για τα μέτρα πρόληψης και θεραπείας , για την αξία του έγκαιρου προ συμπτωματικού ελέγχου και για τη μέθοδο της αυτοεξέτασης. Επίσης θα ενημερώσουν τον γυναικείο πληθυσμό που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 50-69 ετών για τη δυνατότητα του προγραμματισμού της άμεσης εξέτασης μέσω του προληπτικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά».

Το πρόγραμμα των δράσεων θα υλοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 κατά τις ώρες 8:00- 20:00

στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας,

στην Πλατεία Ελευθερίας της Λαμίας

Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ ευχαριστεί τον Δήμο Λαρισαίων και τον Δήμο Λαμιέων για τη συμβολή τους στην υλοποίηση των δράσεων και ενημερώνει τον πληθυσμό πως στη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού προσφέρονται καθημερινά υπηρεσίες ατομικής συμβουλευτικής, πρόληψης και έγκαιρης ανίχνευσης από τις δομές υγείας της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ενώ με αφορμή τον φετινό εορτασμό, στέλνει μήνυμα ζωής τονίζοντας πως:

η πρόληψη και η έγκαιρη ανίχνευση σώζουν ζωές!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση