Βροχερό Σαββατοκύριακο με θυελλώδεις νοτιάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 10:23 Βροχερό Σαββατοκύριακο με θυελλώδεις νοτιάδες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με βασικά χαρακτηριστικά την επικράτηση θυελλωδών νοτιάδων στα πελάγη έως 8 μποφόρ, καθώς και τις βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα που κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Στην υπόλοιπη χώρα οι βροχές που θα σημειωθούν δεν θα είναι αξιόλογες και θα έχουν μικρή γενικά διάρκεια.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νησιωτικά τμήματα. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθεί η αναλυτική πρόγνωση από τον συνεργάτη μας Κώστα Λούτα:

Ο καιρός στην Φθιώτιδα
Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τοπικές ασθενείς βροχές, ενώ την Κυριακή το μεσημέρι οι βροχές θα είναι περισσότερο γενικευμένες και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα της Κυριακής οι βροχές θα σταματήσουν, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια και ασθενείς άνεμοι. Πιο συγκεκριμένα:
 
Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 18-22 βαθμούς.
 
Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το μεσημέρι πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5-6 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΔ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-26 βαθμούς.
 
Ο καιρός στην Ελλάδα
Το Σάββατο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και αργότερα στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες, ενώ να σημειωθεί οτι ευνοείται η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στη δυτική και νότια χώρα. Οι άνεμοι στο ΝΑ Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα Α-ΝΑ 4-5 ενισχυόμενοι προοδευτικά στη δυτική Ελλάδα με εντάσεις που θα φτάσουν από το μεσημέρι τα 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στη δυτική χώρα.
 
Την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ, ενώ ευνοείται επίσης η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης κυρίως στη νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 5-7 και στα πελάγη 8 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε Δ-ΝΔ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια, ενώ στην Ήπειρο-βόρειο Ιόνιο και δυτική Μακεδονία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.
 
Την Δευτέρα στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στη Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΒΔ 3-5 και στα ανατολικά Ν-ΝΔ 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση