Δύο συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Στενό Καφηρέα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 17:39 Δύο συλλήψεις για το πολύνεκρο ναυάγιο στο Στενό Καφηρέα

Στους διασωθέντες οι αδίστακτοι διακινητές. Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων…

Συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Καρύστου, δύο αλλοδαποί οι οποίοι επέβαιναν στο ιστιοφόρο σκάφος που βυθίστηκε στο Στενό Καφηρέα πρωινές ώρες της περασμένης Τρίτης 1 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη του μοιραίου σκάφους και το φερόμενο ως βοηθό του, οι οποίοι συνελήφθησαν για τις κακουργηματικές πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης και για πρόκληση ναυαγίου (παραβάσεις των άρθρων 187 και 277 του Π.Κ. και του άρθρου 88 παρ. 1 Δ του Ν.3386/2005).

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διασωθεί 12 άτομα, όλοι άνδρες εκ των οποίων ο ένας ανήλικος και φυσικά οι δύο διακινητές που συνελήφθησαν, ενώ έχουν ανασυρθεί και 22 σοροί και συγκεκριμένα 11 άνδρες, 6 γυναίκες και 5 παιδιά (3 αγόρια και 2 κορίτσια).

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) μελετά και αναλύει σε βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την υπόθεση, προκειμένου διασυνδεθούν και άλλα μέλη του κυκλώματος.

Διαβάστε επίσης: Αγωνιώδη διάσωση μετανάστη στα κύματα του στενού Καφηρέα (ΦΩΤΟ)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση