Ένα ακόμη έργο αναβάθμισης της γραμμής Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022 14:35 Ένα ακόμη έργο αναβάθμισης της γραμμής Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός

Από την ΕΡΓΟΣΕ…

Στη φάση κατασκευής εισέρχεται ένα ακόμη έργο αναβάθμισης της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός , στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση που περιλαμβάνει την κατασκευή τεχνικού άνω διάβασης στη σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι  – Δομοκός, καθώς και τη σήμανση επτά σταθμών και στάσεων στο τμήμα της γραμμής Τιθορέα – Δομοκός.

Ανάδοχος του έργου είναι η ΙΝΤΕΡΚΑΤ Α.Ε. Το κόστος του έργου, που χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» CEF (Connecting Europe Facility) 2014-2020, ανέρχεται σε 3.117.732,22€  και οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 24 μήνες.

Συνοπτικά, το αντικείμενο του έργου αφορά:

στην κατασκευή τεχνικού Άνω διάβασης Πανίδας της γραμμής Λιανοκλάδι – Δομοκός στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Στη σήμανση των επτά σιδηροδρομικών σταθμών και στάσεων του τμήματος γραμμής Τιθορέα-Δομοκός και συγκεκριμένα στους σταθμούς Τιθορέας, Μώλου, Λιανοκλαδίου, Αγίου Στεφάνου, Δομοκού, και στις στάσεις Αγγειών και Θαυμακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση