Περισσότερα νεκρά κήτη το 2022 στις Ελληνικές θάλασσες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 12:58 Περισσότερα νεκρά κήτη το 2022 στις Ελληνικές θάλασσες

Το μωρό δελφίνι που ξεβράστηκε στα Καμένα Βούρλα…

Πόνο και προβληματισμό προκαλούν τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή σχετικά με τα ανευρεθέντα θαλάσσια είδη που εντοπίστηκαν νεκρά ή τραυματισμένα στις θάλασσες και τις ακτές μας το 2022.

Συνολικά φτάσαμε τα 556, ενώ ακόμη 27 εντοπίστηκαν τραυματισμένα.

Τον περασμένο χρόνο οι αριθμοί ήταν αντίστοιχα 867 και 37. Αν και φαίνεται μια μείωση στα θαλάσσια είδη που χάνουν τη ζωή τους ή κινδυνεύουν έχοντας τραυματιστεί, συνήθως από κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα, ωστόσο οι αριθμοί σε νεκρά θαλάσσια κήτη έχουν αυξηθεί (το 2021 ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών κυρίως καρέτα καρέτα).

Ειδικότερα, το 2022, εντοπίστηκαν νεκρά 90 δελφίνια, και 3 φάλαινες, 5 περισσότερα από το 2021. Στα μεγάλα θαλλάσια είδη το 2022 είχαμε και 2 νεκρά καρχαριοειδή και 25 φώκιες (1 και 20 αντίστοιχα το 2021).

Όλοι θυμόμαστε το μωρό δελφίνι το οποίο εντοπίστηκε νεκρό τον περασμένο Ιούλιο στην παραλία του «Ποσειδώνα» στα Καμένα Βούρλα.

Ήταν χτυπημένο στην κοιλιά και δεν τα κατάφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση