Ο Πρωθυπουργός βράβευσε τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2023 07:55 Ο Πρωθυπουργός βράβευσε τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΜΕΘ με το χαμηλότερο ποσοστό θνητότητας στη χώρα….

Πριν από ένα περίπου μήνα το LamiaReport καταγράφοντας τα επίσημα στοιχεία με τους θανάτους στη Φθιώτιδα και τη χώρα, παρουσίαζε τα στοιχεία της ΜΕΘ - Covid Λαμίας στη μάχη με τον νέο κορωνοϊό που φόβισε και εξακολουθεί να φοβίζει ολόκληρο τον κόσμο.

Τότε είχαμε κάνει λόγο για «ελπίδα ζωής» με το 23% ποσοστό θνητότητας τους τελευταίους 7 μήνες και το χαμηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας.

Για αυτό το λόγο βραβεύτηκε από τον ίδιο των Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην ειδική εκδήλωση για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ, που διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 το Υπουργείο Υγείας στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθυντής της ΜΕΘ Φώτης Τσιμπούκας.

Δείτε το βίντεο:

«Το τιμητικό βραβείο που παρέλαβα είναι η αναγνώριση της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει το προσωπικό της ΜΕΘ, ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό πολλά χρόνια τώρα. Η πανδημία ήταν μόνο η αφορμή για να αναδειχθεί το σημαντικό και δύσκολο έργο μας», δηλώνει στο LamiaReport ο Φώτης Τσιμπούκας και προσθέτει:

«Σε πείσμα των συνεχών δυσκολιών και αντιξοοτήτων, ο οργανισμός που λέγεται ΜΕΘ ΓΝ Λαμίας δυναμώνει, εξελίσσεται, παρέχοντες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στον βαρέως πάσχοντα ασθενή του νομού Φθιώτιδας αλλά και των όμορων νομών. Ως Διευθυντής του τμήματος της ΜΕΘ δηλώνω περήφανος για όλους τους συνεργάτες μου, τους ευχαριστώ θερμά για την προσπάθεια και την στήριξη στις δυσκολίες και σας υπόσχομαι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση στην ίδια κατεύθυνση της προόδου», καταλήγει ο Διευθυντής της ΜΕΘ.

«Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό τόσο της ΜΕΘ, όσο και στο υπόλοιπο του Γ.Ν. Λαμίας που συμμετείχαν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας», αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς, που ευχαριστεί επίσης όλους τους δωρητές που προσέτρεξαν και συνέβαλλαν την κρίσιμη αυτή περίοδο, αλλά και την διοικητική, οικονομική και τεχνική υπηρεσία που όπως αναφέρει με συντονισμένες ενέργειες κατάφεραν  να κατασκευαστεί εντός ενός μηνός (Νοέμβριο του 2020), η δεύτερη ΜΕΘ κορωνοϊού δυναμικότητας 6 κλινών, με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθούν δεκάδες περιστατικά.

Σημειώνουμε ότι στην πανδημία εκτός από τα 12 κρεβάτια ΜΕΘ Covid, λειτουργούσαν συγχρόνως - και λειτουργούν - ακόμη 8 κρεβάτια Γενικής ΜΕΘ που έσωσαν εκατοντάδες ασθενείς.

Ειδική αναφορά στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας, έκανε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας και Νοσοκομειακός Γιατρός Χρήστος Γεωργίου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΙΣΦ.

Δείτε το βίντεο:

Σίγουρα η επίδοση της ΜΕΘ Λαμίας είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη του τόσο πρόωρα χαμένου Διευθυντή της, Γιώργου Κυριαζόπουλου που πρόλαβε το πρώτο κύμα πανδημίας και ασφαλώς μια αφορμή για περαιτέρω στήριξη του Νοσοκομείου Λαμίας με προσλήψεις και περισσότερο μόνιμο προσωπικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση