«Τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις τη σημασία του... στείλε μου όταν φτάσεις»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 07:14 «Τέτοιες στιγμές καταλαβαίνεις τη σημασία του... στείλε μου όταν φτάσεις»

«Είχαμε άγνοια κινδύνου. Είδαμε τη φωτιά πανικοβληθήκαμε…»,  η Λαμιώτισσα φοιτήτρια Υρώ Παπαδημητρίου που νοσηλεύτηκε μαζί με έναν ακόμη φίλο της στο Νοσοκομείο της Λάρισας μιλάει στο LamiaReport για τα όσα δραματικά βίωσε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στη μοιραία αμαξοστοιχία IC62…

Ιστορίες μέσα από τα συντρίμμια… Ιστορίες ζωής, αλλά και θανάτου από το μοιραίο Intercity 62 που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία που κατέβαινε από τη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου.

57 άτομα έχασαν τη ζωή τους , ανάμεσά τους και 12 φοιτητές του ΑΠΘ, ενώ 26 ακόμη νεαροί φοιτητές και φοιτήτριες του γνωστού Πανεπιστημίου ήταν ανάμεσα στους τραυματίες (από τους 88 συνολικά).

Μία από αυτές και η Λαμιώτισσα Υρώ Παπαδημητρίου, η οποία ανέβαινε με ένα ακόμη καλό της φίλο στη συμπρωτεύουσα έχοντας κλείσει ηλεκτρονικά τα εισιτήρια και επιλέγοντας - για καλή της τύχη - το βαγόνι 4.

Νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχοντας ευτυχώς επιπόλαια χτυπήματα, ενώ ο φίλος της εξακολουθεί και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, χωρίς να εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.

Ωστόσο για τη νεαρή Λαμιώτισσα, δευτεροετής στο Τμήμα Ψυχολογίας, αλλά και για τους λοιπούς επιζώντες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, μεγαλύτερα είναι τα τραύματα στην ψυχή τους. Συνειδητοποιούν το μέγεθος της τραγωδίας, αλλά και το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν οι ίδιοι και διατρέχουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το σιδηρόδρομο, καθώς αποδείχτηκε ότι ένας άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις ζωές χιλιάδων!

Ειρωνεία ότι στη Θεσσαλονίκη την περίμενε η δίδυμη αδερφή της η οποία ήταν στο προηγούμενο Intercity που αντιμετώπισε πρόβλημα στον Παλαιοφάρσαλο με τα ηλεκτροφόρα καλώδια και καθυστέρησε πολλές ώρες. Εκείνο τουλάχιστον έφτασε στον προορισμό του….

«Σίγουρα δεν πρόκειται να πάω κάπου και να μη στείλω ότι έφτασα. Γιατί κάποιοι δεν έφτασαν ποτέ…».

Δείτε τα όσα περιέγραψε η Υρώ στην κάμερα του LamiaReport και στον Κυριάκο Καραγιάννη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση