Σταϊκούρας: Στη Βουλή δύο σημαντικές ρυθμίσεις για ΛΑΡΚΟ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 10:00 Σταϊκούρας: Στη Βουλή δύο σημαντικές ρυθμίσεις για ΛΑΡΚΟ

«Η Κυβέρνηση, απολύτως συνεπής προς τα συμφωνηθέντα με τους εργαζόμενους της εταιρείας…»

Παράταση της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου 2024 και της δυνατότητας σύναψης συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου με τους εργαζόμενους της εταιρείας μέχρι το τέλος του 2023, προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που συζητείται σήμερα (17/3) στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, πρόκειται για δύο σημαντικές ρυθμίσεις για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους της.

Με την συγκεκριμένη παράταση της ειδικής διαχείρισης θέλουν να ολοκληρωθεί η διάθεση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ και του Ελληνικού Δημοσίου στον επενδυτή που προέκυψε, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δύο παράλληλων διαγωνιστικών διαδικασιών που διενεργήθηκαν από την Ειδική Διαχείριση και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η χορηγούμενη παράταση κρίνεται αναγκαία, προκειμένου να ολοκληρωθούν:

(α) Η υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης μεταξύ της ειδικής διαχείρισης και του επιτυχόντα επενδυτή.

(β) Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και επιτυχόντος επενδυτή στο διαγωνισμό που διεξήγαγε το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και η συντήρηση του Συγκροτήματος Εργοστασίου Λάρυμνας, μέχρι την εγκατάσταση του επενδυτή.

(γ) Η ανάκτηση των κρατικών ενισχύσεων.

«Η Κυβέρνηση, απολύτως συνεπής προς τα συμφωνηθέντα με τους εργαζόμενους της εταιρείας (πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 7 Μαρτίου 2023), συνεχίζει τις συστηματικές προσπάθειες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών», επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση