«Η Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τη λαϊκή μούσα» στον Άγιο Αθανάσιο στα Γαλανέικα Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 15:17 «Η Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από τη λαϊκή μούσα» στον Άγιο Αθανάσιο στα Γαλανέικα Λαμίας

Απόψε στις 19:30 - Συμμετέχουν οι χορωδίες του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βράχας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίχορος»

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, εκδήλωση με τίτλο: «Ατενίζοντας την Ανάσταση» - Κατανυκτικό δρώμενο του Ευγνώμονος Ληστού.

Συμμετέχουν οι χορωδίες του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Βράχας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Καλλίχορος», υπό την διεύθυνση του Αναστασίου Ηλιόπουλου.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν ερμηνευτικά ο Απόστολος Ρούσκας και ο Βασίλειος Χάδος. Προλογίζει η Φιλόλογος Σοφία Αντωνοπούλου.

Μέλημα των  διοργανωτών της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσουν το Θείο Δράμα μέσα από μοιρολόγια και λαϊκούς θρησκευτικούς ύμνους.

Να παρουσιάσουν την oδύνη και την πίστη του απλού λαού στον Εσταυρωμένο, μέσα από τους στίχους που μελοποίησε η λαϊκή μούσα στo διάβα των αιώνων. Στιχουργήματα κατά το ήθος και ύφος των κοσμικών μοιρολογιών επηρεασμένα από τις ευαγγελικές περικοπές και την εκκλησιαστική υμνογραφία με τους ιερούς πόθους και τις ελπίδες που επιβεβαιώνουν την Αγία πίστη των απλών ανθρώπων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και του Ωδείου αυτής «Γερμανός ο Μελωδός».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση