Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής πολιτιστικού χώρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 23:28 Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας: ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής πολιτιστικού χώρου

Στην γενέτειρα του μεγάλου Φίνου στην Κάτω Τιθορέα…

Υπεγράφη από τη Δήμαρχο Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, με τον Ανάδοχο του έργου «Εργασίες επανάχρησης κτιρίου εκδηλώσεων» (παλιός κινηματογράφος Κάτω Τιθορέας), η σύμβαση για τη δημιουργία πολιτιστικού χώρου στην Κάτω Τιθορέα, τη γενέτειρα του "πατέρα" του ελληνικού κινηματογράφου, Φιλοποίμην Φίνου.

Όπως σημειώνει η κα Στιβακτή, πρόκειται για το τρίτο στη σειρά έργο του προγράμματος LEADER που συμβασιοποιείται, ποσού 369.750,02€, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020" και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Οι εργασίες αφορούν την ανακαίνιση, επισκευή και επαναλειτουργία του παλιού κινηματογράφου, που βρίσκεται στην Κοινότητα Κάτω Τιθορέας, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων.

«Στόχος μας η αναβίωση των θεσμών του κινηματογράφου και του θεάτρου, η προαγωγή του πολιτισμού και η συνακόλουθη τοπική εμπορική και οικονομική ανάπτυξη.

»Σταθεροί στις δεσμεύσεις και στο όραμά μας για πολυεπίπεδη ανάπτυξη του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, μέσω υλοποίησης έργων υποδομών που θα βελτιώσουν αισθητά τόσο την καθημερινότητα όσο και την ποιότητα ζωής των δημοτών μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις, εντάσσοντας μελέτες και σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματά μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημάρχου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση