Σταϊκούρας: 40 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής στη Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 15 Απριλίου 2023 09:03 Σταϊκούρας: 40 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής στη Φθιώτιδα

Δείτε αναλυτικά τα έργα ανά Δήμο…

Εγκρίθηκε η ένταξη σημαντικών έργων στο Υποέργο «Υποδομή δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων (Ε.Ε.Λ).» της Δράσης «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων σε επιλεγμένες πόλεις», ενταγμένης στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα έργα που αφορούν την Π.Ε. Φθιώτιδας, είναι συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Όπως επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, πρόκειται για πολύ σημαντικά έργα υποδομής, με ιδιαίτερα αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τα οποία υλοποιούνται με τη συμβολή του Υπουργείου Οικονομικών, κάνοντας τις δεσμεύσεις τους, πράξεις.

Αναλυτικά τα έργα είναι:

1. Για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας: Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τιθορέας, Κάτω  Τιθορέας και Ελάτειας, προϋπολογισμού 2.465.221,92€.

2. Για τον Δήμο Στυλίδας: Ολοκληρωμένη κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Καραβόμυλου, Αχινού, Παραλίας Ραχών, Ραχών, Αυλακίου και ΕΕΛ Δήμου Στυλίδας, προϋπολογισμού 22.728.616,13 ευρώ.

3. Για τον Δήμο Καμένων Βούρλων: Κατασκευή νέων παροχών αποχέτευσης Μώλου, προϋπολογισμού 530.000,00€.

4. Για τη ΔΕΥΑΛ του Δήμου Λαμιέων: Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Δ΄ Λεκάνης Σπερχειού 14.085.000,00€.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση