Ξεκίνησε η κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 08:18 Ξεκίνησε η κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου στη Λαμία

Στη συμβολή των οδών Αθηνών και Κύπρου.

Αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά κυκλικό κόμβο (μετά τους αντίστοιχους των οδών Θερμοπυλών και Φραντζή) που κατασκευάζεται τον τελευταίο χρόνο και αποτελεί τμήμα της ευρύτερης παρέμβασης στη Νοτιοδυτική πλευρά της πόλης, με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης νοτιοδυτικού τμήματος Λαμίας», προϋπολογισμού 11,6 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αφορά στην κατασκευή ισόπεδου κόμβου κυκλικής κίνησης (K3) σε υφιστάμενη διασταύρωση μεταξύ των οδών Αθηνών και Κύπρου προς αντικατάσταση του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου κόμβου. Η διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου, προβλέπει μεταξύ άλλων, την κατασκευή φωτιζόμενων διαβάσεων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε σχετικά :

«… Ξεκινάμε σήμερα, ένα ακόμη έργο σε κομβικό σημείο της πόλης με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση πεζών, δίκυκλων και οχημάτων, με στόχους την αύξηση της οδικής ασφάλειας, τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας, την ενίσχυση της προσβασιμότητας των πεζών, και την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου.

Είμαι σίγουρος ότι οι κάτοικοι της πόλης μας θα δείξουν για άλλη μια φορά κατανόηση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προκειμένου με την ολοκλήρωση των εργασιών, να απολαμβάνουμε όλοι το αποτέλεσμα.

Συνεχίζουμε μεθοδικά την ολοκληρωμένη αστική παρέμβαση στη νότια πλευρά της πόλης με βάση τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας έργα που σέβονται και υπηρετούν κυρίως τον άνθρωπο, βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και προστατεύουν το περιβάλλον ομορφαίνοντας την πόλη μας.…».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από την έναρξη εργασιών του νέου κόμβου στη Λαμία.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

15

16

17

18

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση