Πένθος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το θάνατο 57χρονου Καθηγητή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 07:54 Πένθος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το θάνατο 57χρονου Καθηγητή

Από τους πρώτους καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής…

Σε ηλικία 57 ετών «έφυγε» από τη ζωή, ο καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και διευθυντής του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Οπτικοακουστικής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αρχιτέκτονας Σπύρος Παπαδόπουλος.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με οξεία παγκρεατίτιδα και είχε εισαχθεί σε ΜΕΘ.

Υπήρξε ένα από τα πρώτα στελέχη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών από το δεύτερο έτος λειτουργίας του (2000). Την περίοδο 2014-2016 διετέλεσε και Πρόεδρος του Τμήματος.

Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής, σε φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είχε επιμεληθεί και σκηνοθετήσει την τηλεοπτική εκπομπή “METALOCUS” με θέμα τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική (Seven-X, 2000). Από το 1999 είχε τη συν-επιμέλεια του διεθνούς περιοδικού “METALOCUS”, στη Μαδρίτη, που έχει διακριθεί επανειλημμένως για τη διάχυση της αρχιτεκτονικής.

O Σύλλογος Διδακόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Καθηγητή Σπύρου Παπαδόπουλου.

Όπως αναφέρουν στο συλλυπητήριο μήνυμά τους, «οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες του από το ΤΑΜ και από την Πολυτεχνική Σχολή κάνουν λόγο για το σπουδαίο και διεθνές επιστημονικό του έργο και τη συμβολή του στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου χαρακτήρα του Τμήματος».

Συλλυπητήρια της Επιτροπής Ερευνών του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας του Π.Θ.

«Η Επιτροπή ερευνών και διαχείρισης του ειδικού λογαριασμού κονδυλίων έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εκφράζει τη λύπη της για την απώλεια του αγαπητού συναδέλφου, Σπύρου Παπαδόπουλου, Καθηγητή του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Π.Θ.

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος στον Τομέα των Διεθνών Σχέσεων άνθρωπος με αγάπη για τις εικαστικές τέχνες και την αρχιτεκτονική.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Η κηδεία του είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 16 Μαΐου, ώρα 11:00’ στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του κοιμητηρίου Χολαργού στην Αθήνα.

Επιθυμία της οικογένειας, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στο συσσίτιο του Καθεδρικού Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση