Άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Στυλίδας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 18:06 Άσκηση θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Στυλίδας

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου…

Το Λιμεναρχείο Στυλίδας διοργανώνει «Άσκηση Καταπολέμησης Ρύπανσης», με εικονικό περιστατικό από πετρελαιοειδή, στο λιμάνι της Στυλίδας το Σάββατο 21 Ιουνίου 2023 στις 09:00’ το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της Άσκησης θα ενεργοποιηθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός καθώς και το προσωπικό, της Υπηρεσίας όσο και των εμπλεκομένων φορέων, σαν νε επρόκειτο για πραγματικό συμβάν.

«Η καταπολέμηση ενός περιστατικού ρύπανσης της θάλασσας και των ακτών είναι μια περίπλοκη υπόθεση η οποία προϋποθέτει γνώσεις, κατάλληλη οργάνωση και επάρκεια εξοπλισμού, εμπειρία και προπαντός ετοιμότητα, ταχύτητα, αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων», σημειώνει το Λιμεναρχείο Στυλίδας και προσθέτει:

«Τα τελευταία χρόνια έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη διεθνώς ότι όσα μέτρα πρόληψης ρύπανσης κι αν ληφθούν, το ενδεχόμενο ενός περιστατικού δεν μπορεί να αποκλειστεί, αφού πολλά από αυτά οφείλονται σε αστάθμητους παράγοντες, ενώ δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί ο χρόνος , ο τόπος, η έκταση καθώς και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να προκληθεί».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση