Πανελλήνιες 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες - Τι ισχύει με το Μηχανογραφικό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023 12:49 Πανελλήνιες 2023: Πότε ανακοινώνονται οι βαθμολογίες - Τι ισχύει με το Μηχανογραφικό

Τέλος Ιουνίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων για τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2023, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, μετά από ένα μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας, τέλος Ιουνίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των μαθημάτων των γενικών μαθημάτων, και των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό, στόχος είναι μέχρι τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί και οι βάσεις εισαγωγής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν αποκλείεται οι βαθμολογίες των Πανελληνίων αναμένεται να ολοκληρωθούν ακόμη και την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023, ή τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023.

Έως και τις 23 Ιουνίου 2023, είναι ανοιχτή η ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας, για να δηλώσουν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2023 αριθμό κινητού τηλεφώνου και να έχουν τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) για τη βαθμολογία τους, αλλά και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

Η εγγραφή γίνεται από την ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ https://smsresults.minedu.gov.gr από όπου οι υποψήφιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο. Η υπηρεσία έχει προστεθεί και στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη Δημόσιας Διοίκησης gov.gr στην ενότητα Εκπαίδευση.

Η ειδική αυτή υπηρεσία απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους που υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023. Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι θα μπορούν να λάβουν μήνυμα SMS με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, δηλαδή:

1. Στα τέσσερα (4) μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με την ένδειξη του επιστημονικού τους πεδίου αν πρόκειται για υποψηφίους ΓΕΛ ή ανά τομέα/ ειδικότητα αν πρόκειται για υποψηφίους ΕΠΑΛ.

2. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε όσα ειδικά μαθήματα συμμετείχαν.

3. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους σε πρακτικές δοκιμασίες.

4. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους στην εξέταση των μαδημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη έως και τις 23 Ιουνίου 2023. Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023.

Συγκεκριμένα απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου. Στη συνέχεια ο υποψήφιος θα μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού του ή να τον τροποποιήσει.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που λαμβάνεται στο κινητό που δηλώνεται κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

Αν έγινε καταχώριση λανθασμένου αριθμού, ο υποψήφιος μπορεί να επαναλάβει τη διαδικασία και να δηλώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου στην εφαρμογή έως 2 φορές.

Η νέα υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης.

Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

Τι ισχύει με το μηχανογραφικό

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο ( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι που δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2023, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ..

Πιο αναλυτικά:

Α. Πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

– Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2023, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ. ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. 

– Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2021 ή 2022, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

– Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2023 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Β. Υπενθυμίζεται  ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2023 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση