Σερέτης: Σε λειτουργία Σαββατοκύριακα και αργίες το ΠΠΙ Ραχών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 08:00 Σερέτης: Σε λειτουργία Σαββατοκύριακα και αργίες το ΠΠΙ Ραχών

Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο…

Καλά νέα επιφύλασσε το ενημερωτικό δελτίο από την 5η ΥΠΕ για κατοίκους και επισκέπτες των Ραχών και της ευρύτερης περιοχής, καθώς όπως αναφέρει ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση Σαββατοκύριακα και αργίες τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Ήταν μία απολύτως απαραίτητη απόφαση, καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Σερέτης τους συγκεκριμένους μήνες ο πληθυσμός της ευρύτερης περιοχής υπερτριπλασιάζεται, ειδικά σε Κυριακές και Αργίες.

Συγχρόνως ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ παραθέτει στοιχεία για την αναγκαιότητα του ΠΠΙ Ραχών, καθώς μέσα σε λιγότερο από 2 μήνες λειτουργίας έχει δεχθεί 1.738 επισκέψεις.

Αναλυτικά:

ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ: 1065

ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ -ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ: 185

ΤΕΠ: 137

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ: 97

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ: 63

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ: 15

ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ: 176

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ: 1738

«Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει και επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα της δημιουργίας της ανωτέρω δομής της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Ράχες», σημειώνει ο κ. Σερέτης, ενώ να προσθέσουμε ότι την τελευταία εβδομάδα προσλήφθηκαν δύο (2) άτομα ΤΕ Νοσηλευτικό Επικουρικό Προσωπικό για το ανωτέρω Ιατρείο.

Σημειώνουμε ότι το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών λειτουργεί καθημερινές 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

(Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΠΠΙ Ραχών)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση