Άφησε την τελευταία του πνοή γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την έγκαιρη διακομιδή του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2023 17:42 Άφησε την τελευταία του πνοή γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την έγκαιρη διακομιδή του

Τραγικές οι ελλείψεις σε πληρώματα ασθενοφόρων. Ο Δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας σε ρόλο οδηγού ασθενοφόρου…

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό σημάδεψε τη Βόρεια Εύβοια, με 76χρονο που έμενε στο Μετόχι να χάνει τη ζωή του πάνω σε αγροτικό γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο κοντινό Κέντρο Υγείας.

Αυτή ήταν η 3η απώλεια ανθρώπινης ζωής γιατί δεν μπόρεσε να μεταφερθεί εγκαίρως σε υγειονομική δομή και ενώ υπήρχαν διαθέσιμα ασθενοφόρα, αλλά όχι πλήρωμα που θα μπορούσε να τα κινήσει!

Τα παραπάνω δραματικά, αναφέρθηκαν και σε παρέμβαση κατοίκων και φορέων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς που πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/7) στη Χαλκίδα, ζητώντας τα αυτονόητα. Το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη.

Για το παραπάνω τραγικό περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση η 5η ΥΠΕ:

«Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 και ώρα 17:44, πραγματοποιήθηκε κλήση στο ΕΚΑΒ από την περιοχή Μετόχι του Ν. Ευβοίας (το οποίο απέχει 7 χιλιόμετρα από το ΚΥ Μαντουδίου) για μεταφορά ανδρός 76 ετών. Το ΕΚΑΒ αμέσως διέθεσε ασθενοφόρο από τη Χαλκίδα, καθότι στο ΚΥ Μαντουδίου δεν υπήρχε διαθέσιμος οδηγός βάρδιας ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Ιστιαίας (το οποίο απέχει 40 λεπτά από το Μαντούδι) ήταν σε επείγουσα διακομιδή. Στις 17:59 ακυρώθηκε η κλήση από τους συγγενείς στο ΕΚΑΒ ενώ ήδη μετεφέρετο ο 76χρονος με ιδιωτικό μέσο στο ΚΥ Μαντουδίου. Στις 18:06 παρελήφθη από τους ιατρούς του ΚΥ Μαντουδίου με μυδρίαση, άσφυγμος και άοπνος. Μετά από προσπάθειες των Ιατρών και κάνοντας ΚΑΡΠΑ, ο 78χρονος απεβίωσε στις 18:40 (ώρα θανάτου)».

Εντωμεταξύ ο Δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς αποκάλυψε ότι κι εκείνος αναγκάστηκε να κάνει τον οδηγό για να μεταφερθεί 75χρονος από την παραλία του Λιμνιώνα με εγκεφαλικό επεισόδιο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση