Φθιώτιδα: Πήραν φωτιά ακόμα και οι λαμπτήρες στις κολόνες!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023 08:52 Φθιώτιδα: Πήραν φωτιά ακόμα και οι λαμπτήρες στις κολόνες!

Το επόμενο 48ωρο θα ειναι τρομερά δύσκολο, αφού θα "ξεφυτρώνουν" πυρκαγιές σε διάφορα σημεία από το πουθενά.

Ο συνεχόμενος καύσωνας σε συνδυασμό με τον καυτό λίβα που προβλέπουν οι μετεωρολόγοι θα δημιουργήσουν ακραίες συνθηκες για εκδήλωση πυρκαγιών.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στη δυτική Φθιώτιδα, στο δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου, κοντά στη διασταύρωση Μακρακώμης - Σπερχειάδας, εκδηλώθηκε φωτιά σε λαμπτήρα κολόνας, κάτι το οποίο εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο αφού από τα ξερόχορτα που βρισκονται στη βάση μπορεί πολύ γρήγορα η φωτιά να "ξεφύγει".

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ευτυχώς οι πυροσβέστες της Μακρακώμης με επικεφαλής τον Διοικητή Βασίλη Τραγουλιά, πρόλαβαν και έσβησαν άμεσα τη φωτιά, χωρίς αυτή να πάρει διαστάσεις.

Στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας με παρουσία του ίδιου του Διοικητή Γιώργου Σταθοκώστα, που ρύθμιζαν την κυκλοφορία διευκολύνοντας έτσι το έργο των πυροσβεστών.

Νωρίτερα εκδηλώθηκε επίσης πυρκαγιά στον Καραβόμυλο, σε ξερά χόρτα στον παράδρομο, κάτω από κολόνα της ΔΕΗ.

Τέλος πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2:00'  το μεσημέρι του Σαββάτου και σε πρανές της εθνικής οδό στο 101 χλμ Αθηνών Λαμίας, όπου εσπευσαν δυνάμεις από Φθιώτιδα και Βοιωτία, ενώ "σηκώθηκαν" και τα δυο PZL για να κάνουν ρίψεις από αέρος και να περιορίσουν τη φωτιά που καίει αγροτοδασική έκταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση