Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Καρύστου εξαιτίας της πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 13:40 Διακοπή κυκλοφορίας σε δρόμους της Καρύστου εξαιτίας της πυρκαγιάς

Πρόλαβαν τις πυρκαγιές σε Βαρδαλή και Καρούτες…

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (23/7), στο νότιο άκρο της Εύβοιας, πλησίον του οικισμού Πλατανιστός Καρύστου, επεκτάθηκε με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, σε χαμηλή βλάστηση, στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Αρτοποιού.

Όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις, με πορεία προς τους οικισμούς Λιβάδι, Ποτάμι, Περναράκι, Πλατανιστός, Καστρί και Πλατύς Γιαλός, οι οποίοι και εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, και από αέρος έχουν διατεθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επιπλέον από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

  • Στην Επαρχιακή Οδό Καρύστου – Πλατανιστού, στο ρεύμα πορείας προς Πλατανιστό και
  • Στην Επαρχιακή Οδό Αντιά – Πλατανιστού, ομοίως στο ρεύμα πορείας προς Πλατανιστό.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Σημειώνουμε ότι την Κυριακή είχαμε δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές σε Φθιώτιδα και Φωκίδα οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν άμεσα υπό μερικό έλεγχο.

Η πρώτη πολύ νωρίς το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Καρούτες Φωκίδος, όπου ενήργησαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 2 αεροσκάφη και λίγες ώρες αργότερα σε δασική έκταση στη Βαρδαλή Φθιώτιδας. Επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και 2 αεροσκάφη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση