«Έφυγε» ο Λαμιώτης Σεφ Κώστας Καλογήρου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 07:35 «Έφυγε» ο Λαμιώτης Σεφ Κώστας Καλογήρου

Ποιος ήταν ο Σεφ από τη Φθιώτιδα που διέπρεψε στη ζαχαροπλαστική.

Στις 21 Ιουλίου 2023 άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Λαμίας ο Κωνσταντίνος Καλογήρου, σε ηλικία 70 ετών, μετά από βαρύ εγκεφαλικό.

Ο θανών υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Σεφ στην Ελλάδα, καθώς ήταν ο πρώτος που "πάντρεψε" την παραδοσιακή Τούρκικη ζαχαροπλαστική με τη Γαλλική.

Είχε δύο ζαχαροπλαστεία στη Λαμία, με το όνομα "ΤΟΥΛΙΠΑ". Ένα στα Γαλανέικα και ένα στην οδό Τρούμαν, ενώ υπήρξαν συνέταιροι και συνεργάτες του ο Γρηγόρης Κουτσογιάννης και ο Γιάννης Λούκας.

Πριν ανοίξει τα ζαχαροπλαστεία "ΤΟΥΛΙΠΑ" στη Λαμία, βρισκόταν στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με άλλους σπουδαίους, όπως ο σεφ Μικές, σεφ Φακίτσας, σεφ Καπέλας.

Έφερε στη Λαμία, εκτός πολλών άλλων, τις μους, τους τόμπους, γαλλικές σαρλότες, τις μπαβαρουάζ, τα μπουλ γάλακτος και υγείας.

Σεμνά και ταπεινά ήρθε σε αυτή την τέχνη, με θυσίες και κόπους κατάφερε να ανέβει ψηλά.

Μια τέχνη που αγάπησε με πάθος και προσφέροντας πολλά πράγματα στη ζαχαροπλαστική της Λαμίας και όχι μόνο, όπως απλά και ήσυχα έζησε τα τελευταία χρόνια, έτσι και "έφυγε", ακριβώς όπως ήρθε και τον γνώρισαν όλοι οι ζαχαροπλάστες της πόλης, δίχως ούτε μια φορά να πει σε κάποιον "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;"

Όλοι οι συνάδελφοι ζαχαροπλάστες της Λαμίας τον λάτρεψαν.

"Καλό ταξίδι και καλό Παράδεισο ΣΕΦ, γιατί σου αξίζει. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου!

Καλό ταξίδι αδελφέ μου"

Χρήστος Καλογήρου

*Η κηδεία του έγινε την Κυριακή (23/7) το πρωί στο χωριό του, Νέα Γιαννιτσού στη δυτική Φθιώτιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση