Απεβίωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αριστείδης Τσιπλάκος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 15:26 Απεβίωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αριστείδης Τσιπλάκος

Εκλέχθηκε επί σειρά ετών βουλευτής Βοιωτίας, ενώ τα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στην Αθήνα…

Σε ηλικία 94 ετών, απεβίωσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Βουλευτής Βοιωτίας Αριστείδης Τσιπλάκος.

Από το 2004 που αποχώρησε από την ενεργό πολιτική, διέμενε μόνιμα στην Αθήνα.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουλίου στις 11:00’ το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λιβαδειάς.

Φάνης Σπανός: «Μια εμβληματική προσωπικότητα»

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποχαιρετά με θλίψη τον Αριστείδη Τσιπλάκο.

Μια εμβληματική προσωπικότητα για την Π.Ε. Βοιωτίας και όλη τη χώρα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών.

Ο Αριστείδης Τσιπλάκος άφησε ανεξίτηλο στίγμα από τον Οργανισμό Κωπαΐδας, όπου θήτευσε την περίοδο 1955-1960 ως το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, όπου θήτευσε ως Υφυπουργός.

Εκφράζουμε τα βαθιά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του!»

Ποιος ήταν ο Αριστείδης Τσιπλάκος

Ο Αριστείδης Τσιπλάκος γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας το Μάρτιο του 1929. Ήταν διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1953).

Στην αρχή εργάσθηκε στον Οργανισμό Κωπαΐδας, ως προϊστάμενος των Τεχνικών υπηρεσιών, κατά την περίοδο 1955-1960. Υπό αυτή την ιδιότητα είχε επιβλέψει σχεδόν όλων των έργων άρδευσης που έγιναν τότε στη περιοχή από τη λίμνη Υλίκη. Επίσης είχε ασχοληθεί παράλληλα και με την κατασκευή διαφόρων άλλων έργων οικοδομικών και υδραυλικών στον ίδιο νομό.

Την περίοδο 1961-1969 ανέλαβε διευθυντής αποχετευτικών έργων και κατασκευών της Αποχετευτικής Εταιρίας Αθηνών "ΥΔΡΕΞ Α.Ε." όπου και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα. Το 1969 μετά από διεθνή διαγωνισμό και επίσημη πρόσκληση της Δημοκρατίας του Κογκό επισκέφθηκε την Κινσάσα όπου και σύνταξε μελέτη επίλυσης του αποχετευτικού της προβλήματος. Στη συνέχεια κατά την περίοδο 1970-1976 ανέπτυξε διάφορες δραστηριότητες μελετών και κατασκευών ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το 1995, μαζί με τις παραγωγικές τάξεις της Βοιωτίας ίδρυσαν την Βοιωτική Ραδιοτηλεοπτική Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία συστάθηκε την Παρασκευή 4 Αυγούστου του ίδιου έτους, 21 μέρες πριν την πρώτη εκπομπή του περιφερειακού σταθμού που διαχειρίζεται, ονόματι Έψιλον TV.

Στις 18 Ιανουαρίου του 2010 στην κατάμεστη, από εξέχουσες προσωπικότητες του πολιτικού και πνευματικού χώρου, αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών παρουσίασε το βιβλίο του «Αναδρομή στη διαδρομή μιας πορείας» που αποτελεί την αυτοβιογραφία του.

Ο Αριστείδης Τσιπλάκος ήταν παντρεμένος με την Αικατερίνη Πελέκη με την οποία απέκτησε δύο γιους τον Γιάννη και τον Χρήστο.

Πολιτική σταδιοδρομία

Από το 1976 ασχολήθηκε με την πολιτική και εκλέχθηκε βουλευτής Βοιωτίας στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπου και ανέλαβε γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Δημοσίων Έργων διατηρώντας τη θέση αυτή μέχρι το 1981. Το δε 1980 ασχολήθηκε με την ανασύνταξη του κόμματος που συνεργαζόταν. Τέλος το 1990 ανέλαβε υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, θέση που διατήρησε μέχρι το 1993. Στις εκλογές του 1993 (Οκτώβριος) επανεξελέγη βουλευτής Βοιωτίας. Μετά τις εκλογές του 2004 αποχώρησε από την πολιτική.

Με πληροφορίες από el.wikipedia.org

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση