Τάσος Αρνιακός: Ο καύσωνας με 44άρια δεν θα «επιστρέψει» άμεσα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023 08:46 Τάσος Αρνιακός: Ο καύσωνας με 44άρια δεν θα «επιστρέψει» άμεσα

Αίθριος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο (29-30/07), χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κάποιο πολύ σύντομο μπουρίνι, άνευ σημασίας, σε συγκεκριμένες περιοχές: “Μπορεί να ρίξει κάποια μπόρα, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας με διάρκεια ένα τέταρτο, ίσως ένα εικοσάλεπτο. Δεν φαίνεται να είναι κάτι σημαντικό”.

Την ίδια ώρα, “το μελτέμι θα συνεχιστεί στα 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 5, 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο και κυρίως στα Δωδεκάνησα”.

Όσον αφορά στις θερμοκρασίες, “στην Αθήνα, περιμένουμε το Σάββατο και την Κυριακή να έχουμε 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, με την ελάχιστη να φτάνει τους 24°C. Στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο οι 20 βαθμοί Κελσίου θα είναι η ελάχιστη, ενώ στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη τιμή. Την Κυριακή, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι οι 22°C”.

Τα 44άρια… δεν θα επιστρέψουν άμεσα

Στην ερώτηση του newsit.gr αν θα επανέλθουν τα 44αρια του υδραργύρου που “χτύπησαν” τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, ο γνωστός μετεωρολόγος εξηγεί ότι “απ’ ό,τι φαίνεται, μέχρι και τις 8, 10 Αυγούστου δεν θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Δηλαδή, δεν φαίνεται ότι ο υδράργυρος θα φτάσει πάλι τους 40 βαθμούς. Σίγουρα θα υπάρχουν 38-39°C, κυρίως στη Λάρισα τη Λαμία, γενικά την Φθιώτιδα, και στο Άργος. Αλλά γενικά, για τέλος Ιουλίου, αρχές Αυγούστου είναι κάτι φυσιολογικό”.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση