Εκοιμήθη ο Παπά Χρήστος Αλεξίου - Βαρύ πένθος στην Ανατολική Φθιώτιδα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 07:57 Εκοιμήθη ο Παπά Χρήστος Αλεξίου - Βαρύ πένθος στην Ανατολική Φθιώτιδα

Άοκνος και δραστήριος μέχρι τις τελευταίες του στιγμές, διακονούσε το λόγο του Θεού αποτελώντας παράδειγμα ιερέα και οικογενειάρχη…

Βαρύ πένθος στην Ανατολική Φθιώτιδα στο άκουσμα της είδησης της εκδημίας του πατρός Χρήστου Αλεξίου σε ηλικία 89 ετών.

Πατέρας του γνωστού προπονητή και γυμναστή Κώστα Αλεξίου και παππούς του Αντιδημάρχου Στυλίδας, Χρήστου, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στη θρησκευτική ζωή της Ανατολικής Φθιώτιδας ως Αρχιερατικός Επίτροπος Στυλίδας και Πρωτοπρεσβύτερος στον Ιερό Ναό Άγιο Αθανασίου.

Θεολόγος και Βυζαντινολόγος, όλοι είχαν να πουν για την απαράμιλλη φωνή του στην απόδοση των ιερών ψαλμών αλλά και για τα εμπνευσμένα του κηρύγματα και την αγάπη του στο ποίμνιο του.

Μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές βρισκόταν καθημερινά στους ιερούς ναούς αλλά και στους αγρούς όπου ασχολούνταν άοκνα με τη γη, παράδειγμα κάθε πιστού και οικογενειάρχη.

Ιδιαίτερα συγκινητική η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Χρήστου Αλεξίου, για το θάνατο του παππού του:

«Ψυχή μου έφυγες για το αιώνιο ταξίδι στους ουρανούς , ήσουν ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου όλου , πάντα με το χαμόγελο σου και μια καλή κουβέντα για όλους . Μου έδειξες τον δρόμο και με έμαθες να περπατώ πάνω σε αυτόν και υπόσχομαι ότι θα σε κάνω καθημερινά χαρούμενο και περήφανο από εκεί ψηλά που θα κοιτάς . Αφήνεις πίσω σου τεράστια κληρονομιά και κοινωνικό έργο που όλοι εξυμνούν και αναγνωρίζουν .

Θα σε αγαπώ για πάντα παππού μου…»

Η κηδεία του αγαπητού Παπά - Χρήστου, θα γίνει την Παρασκευή (11/8/23) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Αχλάδι στις 10:00’ το πρωί, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Η σορός θα βρίσκεται στον ιερό ναό από τις 07:00’ το πρωί και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

Συλλυπητήρια επιστολή της Δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου

«Η Δήμαρχος Στυλίδας κα Βιργινία Στεργίου και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον Αντιδήμαρχο Στυλίδας κ. Χρήστο Αλεξίου και την οικογένειά του, για την απώλεια του παππού του, ιερέα Χρήστου Αλεξίου.

Η τοπική κοινωνία και η Εκκλησία βιώνουν σήμερα με μεγάλη λύπη την απώλεια του ιερέα Χρήστου Αλεξίου, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια του βίου του υπήρξε ένας άνθρωπος ειλικρινής, ευθύς και προσιτός, ο οποίος υπηρέτησε τον κλήρο και το λαό με ζήλο, ταπεινοφροσύνη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Αγαπητός σε όλη την τοπική κοινωνία και ακούραστος πάντα, αφήνει πίσω του πλούσιο εκκλησιαστικό και κοινωνικό έργο. Η απουσία του θα είναι αισθητή σε όλους μας και το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο. Η μνήμη του θα μείνει πάντα βαθειά χαραγμένη μέσα μας.

Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό

Η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας για τον π. Χρήστο Αλεξίου

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με αισθήματα της κατ΄άνθρωπον θλίψεως αναγγέλει την εις Κύριον εκδημία του αφυπηρετήσαντος κληρικού Πρωτ. π. Χρήστου Αλεξίου.

Ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Αλεξίου του Κωσταντίνου και της Μαρίνας γεννήθηκε το έτος 1934 στο χωριό Σπαρτιά της Ανατολικής Φθιώτιδος.

Από μικρός αγάπησε τον Χριστό και την Εκκλησία και μετά την ολοκλήρωση των εγκύκλιων σπουδών του, φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου και έλαβε το πτυχίο του.

Νυμφεύθηκε την αγαπημένη του Πρεσβυτέρα Βαΐα Μαντέ, αδελφή κατά σάρκα του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας κ. Δημητρίου Μαντέ,  με την οποία δημιούργησαν μία ευτυχισμένη οικογένεια αποτελούμενη από δύο παιδιά, τα οποία και τους χάρισαν 4  εγγόνια.

Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού το έτος 1965 και τοποθετήθηκε Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Στυλίδος όπου και διηκόνησε μετά ζήλου και αγάπης το πιστό πλήρωμα της Ενορίας για 40 και πλέον έτη, μέχρι και της συνταξιοδοτήσεως του.

Για πολλά χρόνια διετέλεσε Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Στυλίδος και Πελασγίας.

Τα τελευταία χρόνια, σήκωσε τον σταυρό της χηρείας, καθώς εκοιμήθη η αγαπημένη πρεσβυτέρα του  και παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, διακονούσε τα Ιερά Θυσιαστήρια των Γυναικείων Ιερών Μονών της Ανατολικής Φθιώτιδος, καθώς και το  Αναλόγιο του Ιερού Ναού του Αγίου Παντελεήμονος στο χωριό Αχλάδι.

Άμα τη ενθρονίσει του Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο μακαριστός π. Χρήστος υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο με υιική αγάπη και σεβασμό, ανταποδίδοντας την πατρική αγάπη, την στοργή αλλά και την τιμή του Σεβασμιωτάτου, με την οποία περιβάλλει όλους τους ιερείς της τοπικής Εκκλησίας.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού π. Χρήστου Αλεξίου θα τελεσθεί αύριο Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 στις 10:00 π.μ. υπό του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Αχλάδι Φθιώτιδος.

Το σκήνωμά του θα μεταφερθεί νωρίς το πρωί στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση, όπου θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση