Λαμία: Άνοιξαν οι ουρανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 08:10 Λαμία: Άνοιξαν οι ουρανοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από ένα και πλέον μήνα ανομβρίας ισχυρή μπόρα, δρόσισε τη Φθιωτική πρωτεύουσα. Νεροποντή στη δυτική Φθιώτιδα και στους ορεινούς όγκους μέχρι τον Παρνασσό…

Επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου έφερε ισχυρές βροχές σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Λαμία.

Στη Φθιωτική πρωτεύουσα η βροχή μετά τις 18:00’ το απόγευμα έφτασε τα 3 mm, ενώ διπλάσια ήταν η ποσότητα που έπεσε στη δυτική Φθιώτιδα (Μακρακώμη  6.81 mm). Αργότερα και στη Λαμία η ποσότητα τριπλασιάστηκε.

Δείτε βίντεο:

Για την Λαμία να σημειώσουμε ότι είχε να βρέξει από τις 5 Ιουλίου, ενώ στη Μακρακώμη από τις 7 Ιουλίου (ψιχάλες) αν και ουσιαστικά κι εκεί βροχή είχαμε τελευταία στις 5 Ιουλίου.

Σε περιοχές της Οίτης, του Καλλίδρομου και του Παρνασσού να σημειώσουμε ότι οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν την Τετάρτη 9 Αυγούστου μετά από ένα και πλέον μήνα ανομβρίας! Πολύ ισχυρή βροχή είχαμε το απόγευμα της Πέμπτης στο Παλαιοχώρι Αμφίκλειας.

Εξαιρετικής έντασης φαινόμενο νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο Σμόκοβο Καρδίτσας, όταν στο γειτονικό Δομοκό δεν έπεφτε ψιχάλα!

Ας ελπίσουμε αυτές οι μπόρες να μη συνοδευτούν από καταστροφές…

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και οι θερμοκρασίες κινήθηκαν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα με τη μεγαλύτερη θερμοκρασία στην Ανατολική Στερεά και τη Φθιώτιδα στη Στυλίδα, 35.1ο στις 15:40’, με τη βροχή να ξεκινά στην περιοχή μετά τις 18:30’.

Τέλος στο ορεινό Μαυρολιθάρι Φωκίδας εκτός από την ισχυρή βροχή το απόγευμα της Πέμπτης, αξίζει να αναφέρουμε ότι ο υδράργυρος το πρωί έπεσε στους 9.4 βαθμούς!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση