Από που είναι ο καπνός που «έκρυψε» τον ήλιο στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 10:40 Από που είναι ο καπνός που «έκρυψε» τον ήλιο στη Λαμία;

Κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν έκπληκτοι το σύννεφο καπνού που βρίσκεται βορειοανατολικά της πόλης και ρωτούν αν έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή μας…

Με μυρωδιά καμένου και μια περίεργη «συννεφιά», ξημέρωσε η ημέρα στη Λαμία.

Το τηλεφωνικό κέντρο του LamiaReport, σίγουρα και της Πυροσβεστικής, κατακλύστηκε από τηλέφωνα όπου άνθρωποι ρωτούσαν αγωνιωδώς αν υπάρχει πυρκαγιά στην περιοχή τους.

Ακόμη και στα αυτοκίνητα υπήρχαν αποκαΐδια, δείγμα ότι κάπου υπάρχει φωτιά.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής δεν υπάρχει κάποια πυρκαγιά στην περιοχή και ο καπνός με τα αποκαΐδια, έρχονται από μακριά, με τον αέρα, από τα τεράστια μέτωπα που πλήττουν περιοχές της πατρίδας μας.

Όπως επισημαίνει ο συνεργάτης του LamiaReport Κώστας Λούτας, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω των ισχυρων βορειοανατολικών ανέμων που επικρατούν στην στάθμη των 850hpa (1500m υψόμετρο) ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά που μαίνεται στον Έβρο έχει καλύψει τη Θεσσαλία, Φθιώτιδα , Αιτωλοακαρνανία, δυτικη Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου.Μαλιστα αυτή την ώρα, το σύννεφο της σκόνης έχει εγκλωβιστεί στα νησιά του Ιονιου, όπως διακρίνουμε στην πρόσφατη δορυφορική εικόνα.

Δράπανο, περιοχή Αργοστόλι και παραλία Τσιλιβί Ζάκυνθος:

Σήμερα, Τρίτη 22 Αυγούστου υπάρχει προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς στη Λοκρίδα (επίπεδο κινδύνου «5») και πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην υπόλοιπη Φθιώτιδα (επίπεδο «4»).

Χρειάζεται να δείξουμε υπευθυνότητα και να αποφύγουμε οποιαδήποτε θερμή εργασία και για οποιοδήποτε λόγο, στην ύπαιθρο, κανένα άναμμα φωτιάς ακόμη και στην αυλή μας, αλλά και να προσέξουμε τι αφήνουμε στους δρόμους (μπουκάλια, τσιγάρα) οτιδήποτε που θα μπορούσε να αποτελέσει εστία πυρκαγιάς.

Επιπλέον απαγορεύεται η κυκλοφορίας σε ευπαθείς περιοχές, περιοχές Natura, περιαστικά δάση και άλση και για αυτό υπάρχουν παντού πληρώματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση