Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης στη Μακρακώμη - Πρόλαβαν οι πυροσβέστες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2023 23:05 Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης στη Μακρακώμη - Πρόλαβαν οι πυροσβέστες

«Τιτάνια η μάχη με τις φλόγες…»

Δυνάμωσε ο αέρας, άλλαξε διεύθυνση και επέστρεψαν τα προβλήματα εκεί από όπου ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, στα τελευταία σπίτια της Μακρακώμης.

Μέσα σε 30 λεπτά άλλαξε άρδην το σκηνικό στη δυτική Φθιώτιδα καθώς εκεί που το μέτωπο είχε φύγει στο ποτάμι χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές γύρω στις 10:00’ το βράδυ επέστρεψε ο κίνδυνος στη Μακρακώμη.

Οι φλόγες γύρισαν προς ότι είχε σωθεί νωρίτερα, από την επέμβαση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων και των μηχανημάτων του δήμου και της Περιφέρειας, απειλώντας και πάλι σπίτια.

«Για μία ακόμη φορά η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη βοήθεια των μηχανημάτων και υδροφόρων της Περιφέρειας και του Δήμου, κατάφεραν να εμποδίσουν τις φλόγες να φτάσουν στα σπίτια. Έδωσαν όλοι τους τιτάνια μάχη με τις φλόγες, τους αξίζουν συγχαρητήρια», τόνισε στο LamiaReport ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας που βρέθηκε κι εκείνος από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η μεγάλη πυρκαγιά στο διάβα της έκαψε ποιμνιοστάσια και αποθήκες, καθώς και πάρα πολλές ζωοτροφές προκαλώντας μεγάλη ζημιά στους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στόχος των ισχυρών δυνάμεων που παραμένουν στην δυτική Φθιώτιδα είναι να αποτελέσουν την ασπίδα ώστε να μην μπουν οι φλόγες σε κατοικημένες περιοχές.

Συνολικά επιχειρούν, 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, 2 πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Μακρακώμης, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση