Ο Λαμιώτης επαγγελματίας που έδωσε ζωή με το θάνατό του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 08:14 Ο Λαμιώτης επαγγελματίας που έδωσε ζωή με το θάνατό του

Στα 41 του χρόνια κατέληξε νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Λάρισας, η οικογένειά του όμως φρόντισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του, να δωρίσει τα όργανά του σε συνανθρώπους μας.

Ένας 41χρονος γνωστός Λαμιώτης επαγγελματίας, έδωσε ζωή με το θάνατό του, δωρίζοντας τα όργανά του.

Ο Σταμάτης Σαμαράς ήταν ένας εξαιρετικά ανοιχτός άνθρωπος, που διατηρούσε κομμωτήριο/κουρείο στο Παγκράτι, εξυπηρετώντας με το χαμόγελο την πελατεία του. Ευαισθητοποιημένος κοινωνικά, είχε εκμυστηρευτεί στον αδερφό του ότι θα ήθελε να δωρίσει τα όργανά του σε περίπτωση που φύγει ξαφνικά και μπορεί να βοηθήσει με αυτόν τον τρόπο άλλους ανθρώπους.

Δυστυχώς η μοίρα έπαιξε το τραγικότερο παιχνίδι και ενώ βρισκόταν στο κομμωτήριό του λιποθύμησε από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Η οικογένειά του, παρά τον αβάσταχτο πόνο της για τον ξαφνικό χαμό του πολυαγαπημένου της ανθρώπου, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να εκπληρώσει την επιθυμία του Σταμάτη και έδωσε το «πράσινο φως» για την πολύτιμη, μοναδικής αξίας, δωρεά.

Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα, ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου.

Η Χειρουργική Ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τα νεφρικά μοσχεύματα και η Ομάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων του Ωνασείου Νοσοκομείου αφαίρεσε τους Πνεύμονες.

Κατά επιθυμία του εκλιπόντος αντί ταφής έγινε η καύση του τη Δευτέρα 21 Αυγούστου, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

Το LamiaReport εκφράζει τα θερμά του Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταμάτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση