Καλύτερη η εικόνα στα περισσότερα μέτωπα της Βοιωτίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 11:35 Καλύτερη η εικόνα στα περισσότερα μέτωπα της Βοιωτίας

Σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά σημεία έτρεχαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης…

Μπορεί ο Έβρος και η Πάρνηθα να απασχόλησαν και να απασχολούν δικαιολογημένα για τις καταστροφικές πυρκαγιές, όμως κι αυτό που αντιμετωπίζει η Βοιωτία ισοδυναμεί με καταστροφή.

Τουλάχιστον σε πέντε μεγάλα μέτωπα έφτασαν να ενεργούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης τα τελευταία τρία 24ωρα από το Στείρι και τον Ελικώνα μέχρι τη Θήβα και την Υλίκη όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή.

Οι αναζωπυρώσεις νωρίτερα ήταν έντονες στην περιοχή Βάγια της Υλίκης, ανατολικότερα της περιοχής Ζάλτσα, αλλά δεν έλειψαν και από τις περιοχές Στείρι και Κυριάκι.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», δήλωσε ότι «στη Θήβα, είχαμε 4 και 5 πυρκαγιές σε εξέλιξη. Η Βοιωτία είχε περικυκλωθεί κάποια στιγμή από παντού. Αυτή τη στιγμή το πιο σοβαρό πρόβλημα αφορά την Υλίκη ενώ καλυτερα πάει η πυρκαγιά στο Στείρι».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αυτά τα διαφορετικά συμβάντα, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάνουν πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους» επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η διαχείρισή τους» συμπληρώνοντας μάλιστα ότι έχει συλλεγεί υλικό και μαρτυρίες για εμπρησμούς σε όλα τα μέτωπα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, στη Βοιωτία, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ συνδράμουν και 2 ελικόπτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση