Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βίτωλη Μακρακώμης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 16:59 Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Βίτωλη Μακρακώμης (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αεροπλάνα και βροχή έσβησε κάθε εστία. Παραμένουν δυνάμεις για το φόβο αναζωπυρώσεων…

Με σύμμαχο αυτή τη φορά και τον καιρό, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έθεσαν γρήγορα υπό πλήρη έλεγχο πολύ επικίνδυνη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε γύρω στις 2:15’ το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Βίτωλης του δήμου Μακρακώμης, σε έκταση που είχε γλυτώσει από την καταστροφική πυρκαγιά της περασμένης Τρίτης.

«Υπεύθυνοι» του καλού και γρήγορου αποτελέσματος, οι «χειρουργικές» ρίψεις του PZL που σηκώθηκε από το αεροδρόμιο της Λαμίας και των Canadair που έφτασαν επίσης γρήγορα από τη Ν. Αγχίαλο, καθώς η πυρκαγιά ήταν σε δύσβατο μέρος που ήθελαν χρόνο να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Δείτε βίντεο:

Επίσης το τέλος της πυρκαγιάς οριοθέτησε η βροχή που έπεσε στο σημείο, ερχόμενη από τα Ανατολικά!

Στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας, εκτός από τις δυνάμεις της Π.Υ. Μακρακώμης, συγκεντρώθηκαν πυροσβεστικά από Λαμία και Αργυροχώρι, ενώ ήταν έτοιμα να συνδράμουν τα τρία πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Μακρακώμης, που διέθεσε επίσης JCB και υδροφόρα καθώς και η μεγάλη μπουλντόζα της Περιφέρειας Στερεάς.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για το φόβο νέων αναζωπυρώσεων.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση