Λαμία: «Πρέπει να καούμε πρώτα για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες;»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2023 08:08 Λαμία: «Πρέπει να καούμε πρώτα για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες;»

Προκαλούν τρόμο οι καθημερινές πυρκαγιές στην Καμηλόβρυση βόρειας της Λαμίας.

Τέσσερις φορές μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, έχει επέμβει, στον καταυλισμό τον Ρομά στην Καμηλόβρυση και γύρω από αυτόν, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας.

Από το απόγευμα της Πέμπτης και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (26/8), η Πυροσβεστική επενέβη σε τέσσερις πυρκαγιές στη συγκεκριμένη περιοχή. Στην τελευταία, μάλιστα χρειάστηκε να σηκωθούν και τα PZL προκειμένου η πυρκαγιά να μη ξεφύγει στα γύρω βουνά!

Πρέπει να αναφερθεί ότι και στις τέσσερις περιπτώσεις, η Πυροσβεστική ενήργησε αφού πρώτα έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας, καθώς σε παλαιότερη επιχείρηση οι πυροσβέστες είχαν δεχθεί επίθεση με πέτρες από τους Ρομά!

Οι κάτοικοι από το Συνοικισμό Ευρυτάνων, την Αγριλιά και τη Λυγαριά Λαμίας, βλέπουν κάθε φορά με τρόμο, τους καπνούς πάνω από τα κεφάλια τους, από τις πυρκαγιές στον καταυλισμό.

Όπως μας ενημέρωσαν ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ανοιχτεί αντιπυρική ζώνη, καθώς δεν υπάρχουν ούτε καν δρόμοι να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα να επέμβουν.

«Είναι συνεχείς οι εκκλήσεις μας. Τι περιμένουν να καούμε πρώτα για να βάλουν τις μπουλντόζες; Δυστυχώς αυτό το είδαμε σε πολλές περιοχές που καήκαν φέτος και ειδικά στην Αττική όπου οι κάτοικοι παρακαλούσαν να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες πριν συμβεί το κακό. Επιτέλους, πότε θα λειτουργήσει η πρόληψη και δε τα αφήνουμε όλα στην τύχη και θα τα ρίχνουμε στη συνέχεια στην κακιά στιγμή;», έγραψε αναγνώστης στο LamiaReport, απευθύνοντας έκκληση επιτέλους να εισακουστούν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση