Έπεσε στα βράχια της θάλασσας από ύψος 3,5 μέτρων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 14:44 Έπεσε στα βράχια της θάλασσας από ύψος 3,5 μέτρων

Κινδύνευσαν αλλοδαποί τουρίστες λόγω των ισχυρών ανέμων στην προβλήτα παραλίας στην Σκόπελο…

Περιστατικού τραυματισμού 64χρονου Έλληνα, αντιμετώπισε το πρωί της Πέμπτης (31/8) η Λιμενική Αρχή Βόλου, στον παραλιακό δρόμο στην περιοχή ¨ΠΑΠΑ ΝΕΡΟ¨ Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Συγκεκριμένα, ο άτυχος άνδρας έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να πέσει από 3,5μ. ύψος στη θάλασσα και πάνω σε βράχια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Ο 64χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ», όπου νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Περιστατικό προσάραξης εξαιτίας των ανέμων

Πρωινές ώρες της Πέμπτης είχαμε επίσης περιστατικό με ιστιοφόρο σκάφος ελληνικής σημαίας, με δέκα (10) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγνώντα ν. Σκοπέλου.

Ειδικότερα, ενώ το σκάφος ήταν πρυμνοδετημένο στην προβλήτα του λιμένα Αγνώντα Σκοπέλου, λόγω των ισχυρών άνεμων που επικρατούσαν στην περιοχή, έγινε προσπάθεια του Κυβερνήτη να το απομακρύνει από την προβλήτα, με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο και να προσαράξει στην παραλία του Αγνώντα.

Ευτυχώς και οι 10 επιβάτες του σκάφους εξήλθαν στη στεριά, καλά στην υγεία τους, ωστόσο το σκάφος παρέμεινε προσαραγμένο στην παραλία, με ελαφριά κλίση, χωρίς να βάλει νερά.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας πρόκειται να πραγματοποιηθούν ενέργειες αποκόλλησης ώστε το εν λόγω σκάφος να ρυμουλκηθεί σε ασφαλή περιοχή.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση