Ολικό απαγορευτικό στην πόλη της Λαμίας - Μήνυμα στο «112»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2023 17:52 Ολικό απαγορευτικό στην πόλη της Λαμίας - Μήνυμα στο «112»

Έκκληση του Δήμου Λαμιέων να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις…

Από την Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας, ανακοινώθηκε στις 17:30’ το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) ολικό απαγορευτικό στην πόλη της Λαμίας, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel στην περιοχή.

Μάλιστα στις 17:45’ εστάλη μήνυμα στο 112 για να ενημερωθούν οι πολίτες και να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος έκανε έκκληση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων:

Δείτε βίντεο με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στην οδό Λαρίσης πριν το Νοσοκομείο Λαμίας.

Το δελτίο τύπου του δήμου Λαμιέων:

Λόγω των Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη υπενθυμίζουμε στους δημότες να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση για την ασφάλεια τους.

Παράλληλα υπενθυμίζουμε, ότι ο  Δήμος Λαμιέων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και παρακαλούμε τους δημότες όπως :

-Να ενημερώνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για τυχόν αποφραγμένα φρεάτια από φερτά υλικά μετά από ανάλογες νεροποντές, τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο 2231032950 ή στο τηλέφωνο βάρδιας 6977595972 ή μέσω της υπηρεσίας υποβολής αιτήματος βλάβης από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. καθώς και στα τηλέφωνα του Δήμου 2231351500 & 2231351590

-Στις περιπτώσεις που, σκουπίδια η άλλα φερτά υλικά επικάθονται στις σχάρες υδροσυλλογής που βρίσκονται γύρω από την ιδιοκτησία τους και εμποδίζουν την απορροή των υδάτων, να τα απομακρύνουν με όποιο μέσο μπορούν, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στην αποτελεσματική λειτουργία των φρεατίων υδροσυλλογής τη στιγμή της αιχμής του φαινομένου.

-Όσοι αποχετεύουν υπόγειους χώρους υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να έχουν στο πεζοδρόμιο φρεάτιο επίσκεψης με βαλβίδα αντεπιστροφής προς αποφυγή επιστροφής υδάτων από τα δίκτυα.

-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρίσκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.  Εξετάστε το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα εξελίσσονται όλο και πιο έντονα, η  συλλογική προσπάθεια όλων μας  είναι ο καλύτερος τρόπος  για την ασφάλειά μας και την αποφυγή ζημιών και συνεπειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση