Αγωνία για τη Λάρισα! Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού - Αυξάνεται η ανησυχία για Καρδίτσα και Τρίκαλα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 09:57 Αγωνία για τη Λάρισα! Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού - Αυξάνεται η ανησυχία για Καρδίτσα και Τρίκαλα

Ακόμα μία ημέρα αγωνίας ξημέρωσε για τη Λάρισα, καθώς μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, παρατηρούνται πλημμύρες σε προάστια της πόλης. Από την ημέρα που άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας, έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 10 συμπολίτες μας, στη Θεσσαλία, και δυστυχώς υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθεί ο τραγικός απολογισμός. Έξι είναι οι αγνοούμενοι. 

Σύμφωνα με όσα είπε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, η στάθμη του νερού σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανέβει στα δυόμιση με τρία μέτρα, ενώ το κέντρο της Λάρισα δεν έχει πληγεί. Τη νύχτα, η στάθμη του Πηνειού ποταμού ανέβηκε στα 10 μέτρα.

Σήμερα το πρωί έγιναν άλλοι 7 απεγκλωβισμοί πολιτών οι οποίοι, κατάφεραν να φτάσουν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια των διασωστών και έχοντας παραμείνει για πολλές μέρες σε υψηλά σημεία χωρίς νερό, ρεύμα και φαγητό.

Οι πολίτες μεταφέρονται είτε στο γυμναστήριο της Λάρισας, είτε σε δωμάτια ξενοδοχείων, που ήδη έχουν κλείσει οι ίδιοι, καθώς η Πολιτεία δεν έχει μεριμνήσει για την τύχη τους. Υπάρχει παντελής απουσία από τα κλιμάκια του Δήμου, όπως παρατηρείται και έχει ήδη καταγγελθεί από πολλούς πολίτες.

Εκτός από τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής από την πρώτη στιγμή, την εθελοντικές ομάδες από Θεσσαλία και Πειραιά που έφτασαν στη Λάρισα, αλλά και από την Ομάδα Ορμητικών Νερών της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που δίνουν την ψυχή τους προκειμένου να βγάλουν και τον τελευταίο άνθρωπο που έχει εγκλωβιστεί.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι σήμερα (09.09.2023) οι επιχειρήσεις θα επικεντρωθούν στην Πεδιάδα καθώς μεγαλώνει η ανησυχία για τις περιοχές της Καρδίτσας και των Τρίκαλων.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση