Φθιώτιδα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι πληγείσες περιοχές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2023 12:47 Φθιώτιδα: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι πληγείσες περιοχές

Δείτε μέχρι πότε…

Με διαδοχικές αποφάσεις ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, κήρυξε τις πληγείσες περιοχές Φθιώτιδας, Εύβοιας και Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Για τη Φθιώτιδα, αρχικά κηρύχθηκε η ΔΕ Πελασγίας του Δήμου Στυλίδας για τα πλημμυρικά φαινόμενα της 6ης Σεπτεμβρίου, και ακολούθησε ολόκληρος ο Δήμος Στυλίδας και η Δημοτική Ενότητα Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, μέχρι και 6 Μαρτίου 2024.

Για τους Δήμους Λαμιέων και Δομοκού, όπως σημειώνεται στην απόφαση πρώτα δόθηκε παράταση της έκτακτης κατάστασης λόγω των πλημμυρικών φαινομένων της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 (Ιανός), και στη συνέχεια για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 06-09-2023 (Daniel). Η εν λόγω παράταση κήρυξης θα ισχύει για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 21 Μαρτίου 2024.

Στην Εύβοια σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, έχουν τεθεί οι περιοχές Δημοτικών Ενοτήτων, Ιστιαίας, Αιδηψού, Αρτεμισίου και Ωρεών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, έως και 04 Μαρτίου 2024 και Νηλέως & Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και η Δημοτική Κοινότητα Αλμυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου, έως και 05 Μαρτίου 2024.

Ανάλογες αποφάσεις έχουν βγει για όλη τη Θεσσαλία, ενώ είχαν προηγηθεί αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πυρκαγιές, σε Βοιωτία, Εύβοια και φυσικά στον Έβρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση