Λαμία: Έναρξη εγγραφών νέας Προσκοπικής Χρονιάς

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023 12:15 Λαμία: Έναρξη εγγραφών νέας Προσκοπικής Χρονιάς

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα προσκοπική χρονιά στο 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων είναι η μεγαλύτερη εθελοντική, παιδαγωγική κίνηση για νέους στην Ελλάδα και τον Κόσμο με σκοπό της Προσκοπικής Κίνησης, είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις σωματικές, διανοητικές, συναισθηματικές, κοινωνικές και πνευματικές τους ικανότητες ως άτομα, ως υπεύθυνοι πολίτες και ως μέλη των τοπικών, εθνικών και διεθνών κοινοτήτων.

Μέσα από το παιχνίδι και τη ζωή στη φύση, την περιπέτεια, τις εκδρομές και τις κατασκηνώσεις δίνει τη δυνατότητα στους νέους να κερδίσουν νέες φιλίες και δυνατές εμπειρίες.

Αεροπρόσκοποι

Αεροπροσκοπισμός σημαίνει δράση στη φύση και στις τρεις διαστάσεις του χώρου. Σημαίνει καλή γνώση των μετεωρολογικών φαινομένων, ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ειδικές δραστηριότητες, από τον αερομοντελισμό ως τις πτήσεις με διάφορα πτητικά μέσα.

Όμως, πρώτα είμαστε Πρόσκοποι – το βασικό Προσκοπικό πρόγραμμα είναι για όλους, ανεξάρτητα από ειδικότητα: η ζωή σε μικρή ή μεγάλη ομάδα, η εκδρομή-περιπέτεια στη φύση, η κατασκήνωση, το μαγείρεμα, η ορεινή πεζοπορία, η παρατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και τόσα άλλα, αποτελούν τον πυρήνα του Προσκοπικού Προγράμματος. Παράλληλα σε όλα αυτά, οι Αεροπρόσκοποι δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο στοιχείο του αέρα με δραστηριότητες που έχουν σχέση, μεταξύ άλλων, με την χρήση Πτητικών μέσων στο Έδαφος, την εξομοίωση πτήσης, τον αερομοντελισμό, την επίσκεψη & επαφή με αεροπορικούς χώρους και βέβαια την πραγματική πτήση.

Δεν ασχολούμαστε μονόπλευρα με τα ειδικά αντικείμενα, αλλά τα χρησιμοποιούμε για να εμπλουτίσουμε τις εμπειρίες και τα βιώματα των παιδιών και των νέων και με άλλα, ελκυστικά αντικείμενα.

Βασική επιδίωξή μας είναι τα παιδιά να αποκτήσουν γνώσεις, να αναπτύξουν ικανότητες και να καλλιεργήσουν συμπεριφορές, μέσα από εμπειρίες και βιώματα που σχετίζονται με το περιβάλλον του αέρα αλλά και των πτητικών μέσων που χρησιμοποιούνται.

Κέντρο των δραστηριοτήτων μας αλλά και κορύφωση του προγράμματός μας είναι η ίδια η πτήση. Ότι μαθαίνουμε, το μαθαίνουμε για να το χρησιμοποιήσουμε στην πτήση.

Μέσα από τις δραστηριότητές μας επιδιώκουμε τα παιδιά και οι νέοι να αποκτήσουν μια πρώτη εμπειρία πτήσης με οποιοδήποτε μέσο και πάντοτε με ασφάλεια αλλά και παιδαγωγικό όφελος.

Πέρα από την πτητική εμπειρία, οι Αεροπρόσκοποι αναπτύσσουμε νοητικές και τεχνικές δεξιότητες και ικανότητες μέσα από τον αερομοντελισμό, μαθαίνουμε με απλό κι ελκυστικό τρόπο να κατανοούμε τα φυσικά φαινόμενα και πως αυτά επηρεάζουν την πτήση μέσα από την επαφή με τη μετεωρολογία. Κατανοούμε γιατί και πώς πετά ένα αεροσκάφος μέσα από τη θεωρία και τεχνική πτήσης αλλά και γνώσεις που σχετίζονται με την πραγματοποίηση μιας πτήσης, όπως η αεροναυτιλία και ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας. Ερχόμαστε σε επαφή με την τεχνολογία, ζώντας τη, μέσα από τις αεροπορικές τηλεπικοινωνίες και την εξομοίωση πτήσης. Και όλα αυτά, μέσα από την περιπέτεια του Προσκοπικού Προγράμματος!

Η μοναδικότητα των δράσεων και η περιπέτεια που προσφέρει ο προσκοπισμός είναι για όλες τις ηλικίες.

Λυκόπουλα: για 7 – 11 ετών (Β’ – Ε΄ Δημοτικού) στην Αγέλη τα παιδιά θα ζήσουν τον μύθο και τη φαντασία να ζωντανεύουν.

Ομάδα Προσκόπων: για 11 – 15 ετών (Στ’ Δημ. – Γ’ Γυμνασίου) η γνώση και το παιχνίδι είναι μια ατελείωτη περιπέτεια στην Ομάδα.

Κοινότητα Ανιχνευτών: για 15 – 18 ετών (Α’ – Γ’ Λυκείου) στην Κοινότητα τα παιδιά τα περιμένει μια ζωή ανακάλυψης και εξερεύνησης.

Προσκοπικό Δίκτυο: για 18-26 ετών, Ο σκοπός του Π.Δ. είναι να δώσει ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό στήριγμα στις νέες και τους νέους, σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα του αγώνα τους στον στίβο της ζωής, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι Πολίτες και να έχουν έναν δημιουργικό ρόλο στην Κοινωνία.

Ενήλικοι Εθελοντές: Το Προσκοπικό Πρόγραμμα παρέχει στους ενηλίκους πολλές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, προσφοράς και δημιουργικότητας - κάτι που δύσκολα θα βρει κάποιος μέσα σε ένα ακαδημαϊκό ή εργασιακό περιβάλλον!

Γονείς – Κηδεμόνες: Οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαραστάσης (ΕΚΣ) αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή  λειτουργία των Συστημάτων και των Εφορειών, καθώς και για την ανάπτυξη και ευρύτερη προβολή  και υποστήριξη του Προσκοπικού  Έργου.

Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής: Μια πρωτοβουλία για την προστασία, περίθαλψη και επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον ειδών Άγριας Ζωής.

Εγγραφές:
Κάθε Σάββατο 11:00 με 14:00

Επικοινώνησε μαζί μας
1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας
Κάλβου 20 - Λαμία, ΤΚ:
35131
Κιν: +30 6974902974
Δράσεις κάθε Σάββατο 11-1
Facebook: 1ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λαμίας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση