Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού - Πόσιμο το νερό στο Βόλο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 18:54 Θεσσαλία: 45 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 101 λοιμώξεις αναπνευστικού - Πόσιμο το νερό στο Βόλο

Οι λοιμώξεις αναπνευστικού ενδεχομένως συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας - Τα στοιχεία που παρέθεσε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ

Στοιχεία για την υγειονομική κατάσταση στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel», έδωσε στην ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο της Λάρισας ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης.

Ο κ. Σερέτης ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 1.236 προσελεύσεις στα επείγοντα των κέντρων υγείας της Θεσσαλίας και διαπιστώθηκε πως 45 άτομα είχαν γαστρεντερίτιδα και 101 λοίμωξη αναπνευστικού. Επιπλέον, εντοπίστηκε ένα κρούσμα σαλμονέλας, που συνδέεται με τις πλημμύρες, ενώ δεν έχει καταγραφεί συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας. Σε ότι αφορά τις λοιμώξεις αναπνευστικού, αυτές ενδεχομένως συνδέονται με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Ακόμη. ο κ. Σερέτης τόνισε πως πέντε κρούσματα γαστρεντερίτδας και επτά κρούσματα λοίμωξης αναπνευστικού χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ενώ πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης από πληγείσα περιοχή στη Λάρισα. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως έχουν γίνει 568 εμβολιασμοί για τέτανο, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά για ηπατίτιδα τύπου Α.

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ μίλησε και για την υδροδότηση στην περιοχή του Βόλου, αναφέροντας πως το νερό που παρέχεται, πλέον, από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, πόση, μαγείρεμα και άλλες οκιακές χρήσεις, ωστόσο συστήνεται να αποφεύγεται η πόση του από υπερτασικούς και ανθρώπους που ακολουθούν δίαιτα φτωχώ σε αλάτι. Απο την άλλη, το νερό είναι ακατάλληλο για πόση σε Πορταριά, Ιωλκό και Μακρινίτσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση