Έκτακτο Συντονιστικό στην Π.Ε. Φθιώτιδας ενόψει «Elias»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023 16:11 Έκτακτο Συντονιστικό στην Π.Ε. Φθιώτιδας ενόψει «Elias»

Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου…

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) Φθιώτιδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα.

Στην Έκτακτη  Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  ενόψει της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού με την ονομασία Elias*, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να πλήξει την Π. Ε. Φθιώτιδας από σήμερα το απόγευμα έως και την Τετάρτη 27-9-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π. Στ. Ε. Αλεξάνδρα Πλατιά, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Στ. Ε. Δημήτριος Ρίζος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Στ. Ε. Πολύζος  Ζώης,  η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π. Στ. Ε. Αθανασία Ζωβοΐλη, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά των Δήμων.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας δήλωσε : «Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν». 

*Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

· Σήμερα Δευτέρα (25-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη Θεσσαλία, καθώς και στη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και τους νομούς Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας της Στερεάς. Πρόσκαιρα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η βόρεια Πελοπόννησος.  Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων καθώς και στα δυτικά και βόρεια του νομού Λάρισας.

· Αύριο Τρίτη (26-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης) και προς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν: στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

· Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), τις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στη βόρεια Εύβοια.

· Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση