Νέο μήνυμα από το 112 στον Βόλο - Μεγάλες οι καταστροφές στην πόλη, σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 09:22 Νέο μήνυμα από το 112 στον Βόλο - Μεγάλες οι καταστροφές στην πόλη, σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας

Παραμένει δύσκολη η κατάσταση στον Βόλο και συνεχίζει να βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη εξαιτίας της κακοκαιρίας Elias. 

Ο Βόλος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη και με μήνυμα του το 112 καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Από το απόγευμα της Τετάρτης λόγω της έντονης βροχόπτωσης από την κακοκαιρία Elias οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει και ο κίνδυνος είναι μεγάλος για όσους κυκλοφορούν έξω. Γι’ αυτό τον λόγο συνεχίζεται και σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη του Βόλου με εντολή της ΕΛΑΣ λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μεγάλες οι καταστροφές στην πόλη

Στο μεταξύ εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό. Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης. Σημειώνεται πως από χθες ο Κραυσίδωνας «είχε σπάσει», με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Ο περιφερειακός δρόμος του Βόλου δεν ήταν προσβάσιμος σε πολλά σημεία, ενώ σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν στον κόμβο προς την Αγριά του Βόλου όπου οι δρόμοι είχαν γίνει ποτάμια.

Συνολικά η πόλη αντιμετώπιζε πλημμυρικά φαινόμενα, με τους δρόμους να γίνονται απροσπέλαστοι. Η διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές του Βόλου παραμένει από χθες αργά το απόγευμα. Συνεχείς ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική υπηρεσία για απεγκλωβισμούς ατόμων σε διάφορα σημεία του Βόλου, ενώ περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Μπέος: «Τι καλημέρα ρε παιδιά μας δουλεύετε; – Έγινε η καταστροφή του Νώε»

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στην ΕΡΤ μίλησε για καταστροφή του Νώε…

«Τι καλημέρα ρε παιδιά μας δουλεύετε;» ήταν  τα λόγα τους στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ που του είπε καλημέρα…«Εδώ είναι θλίψη, θλίβομαι δεν έχω δύναμη να μιλήσω, είναι μια κατάσταση που δεν μπορώ να σας την περιγράψω».

Μιλώντας για την κατάσταση στην πόλη ανέφερε χαρακτηριστικά. «Κινδύνευσαν ζωές, κόσμος απεγκλωβίστηκε. Έμεινε και το δικό μου αυτοκίνητο, παραλίγο να με παρασύρει το ρεύμα, ήρθε φορτωτής και με πήρε».

«Πού το το είχε αυτό κρυμμένο ο Θεός τόσα χρόνια; Μιλάμε για εκατομμύρια τόνους νερού και λάσπη» συνέχισε ο Αχιλλέας Μπέος.

Όταν του ανέφεραν ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από την υπερχείλιση του Κραυσίδωνα, ο Αχιλλέας Μπέος ενοχλήθηκε και απάντησε: «Κάποιος φταίει, δεν με αφήνετε ρε παιδιά. Μιλάμε για την καταστροφή του Νώε. Λίμνη έγινε ο Βόλος. Σας έδωσα μια εικόνα, αν θέλετε να βρείτε κάποιον που φταίει, φταίει ο Μπέος, τι να σας πω».

«Πολύ άσχημη η κατάσταση ενώ είχαμε αρχίσει να βρισκόμαστε στα πόδια μας μετά από 21 ημέρες, ήρθε μια καταστροφή χειρότερη από την προηγούμενη» κατέληξε ο δήμαρχος Βόλου.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση