Λαμία: Ήχησαν οι «σειρήνες του πολέμου» για την άσκηση «Παρμενίων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023 13:03 Λαμία: Ήχησαν οι «σειρήνες του πολέμου» για την άσκηση «Παρμενίων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά τη δημοσιοποίηση της άσκησης, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που ανησύχησαν στο άκουσμά τους…

Στην προκαθορισμένη ώρα, ήχησαν από το πρωί της Δευτέρας (2/10/23) στις 11:00’ οι σειρήνες συναγερμού (πολέμου), συγχρόνως με τις καμπάνες των ενοριών, κατά τα προβλεπόμενα της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων -23», που ολοκληρώνεται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Αρχικά στις 11:00’ ακούστηκε ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα που ήταν διακοπτόμενος, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ακολούθησε ο ήχος λήξης συναγερμού.

Ακολούθησε στις 11:30’ η σειρήνα για ΧΒΡΠ απειλή διάρκειας σχεδόν δύο λεπτών και πέντε λεπτά αργότερα η λήξη συναγερμού.

Συγχρόνως ήχησαν και οι καμπάνες των Ιερών Ναών με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών (3) λεπτών.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξε επαρκής δημοσιοποίηση της άσκησης και της χρησιμοποίησης των σειρήνων πολέμου, δεν ήταν λίγοι οι πολίτες που ανησύχησαν στο άκουσμά τους - κυρίως ηλικιωμένοι - εωσότου ενημερωθούν ότι πρόκειται για άσκηση.

Τελευταίοι συναγερμοί στις 12:50’ και 12:55’ (έναρξη - λήξη) διάρκειας 120 και 60 δευτερολέπτων αντίστοιχα.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση