Τα χρήματα που θα διατεθούν για σιδηροδρομικά έργα και υποδομές σε Φθιώτιδα και Θεσσαλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2023 07:38 Τα χρήματα που θα διατεθούν για σιδηροδρομικά έργα και υποδομές σε Φθιώτιδα και Θεσσαλία

Οι άμεσες ενέργειες Σταϊκούρα και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω του ο «Daniel»…

Στα 14 εκατ. ευρώ (ποσό με τον αναλογούντα ΦΠΑ) φαίνεται ότι κλειδώνει το κόστος για την προσωρινή αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής Δομοκός-Λάρισα.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του ypodomes.com, μετά την απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να δημοσιεύει την πρόθεση για την χρηματοδότηση του έργου που θα μπορέσει να κάνει λειτουργική την γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Το έργο έχει τίτλο «Προσωρινή αποκατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής καθόδου στον άξονα Αθήνα Θεσσαλονίκη, μετά την κακοκαιρία DANIEL». Συνολικά περιλαμβάνει 40 εκατ. ευρώ και θα ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του υπουργείου ΥΠΟΜΕ στον άξονα προτεραιότητας «Πρόληψη & διαχείριση κινδύνων».

Τα έργα θα εκτελέσει ως δυνητικός δικαιούχος ο ΟΣΕ.

Στόχος αρχικά η πλήρης λειτουργία μιας γραμμής (ανόδου) ως μέρος του συνολικού ποσού των 187 εκατ. ευρώ που θα στοιχίσει η πλήρης αποκατάσταση σε βάθος δύο ετών.

Οι υποδομές

Συγχρόνως με τη σιδηροδρομική γραμμή θα αποκαθίστανται και οι κατεστραμμένες υποδομές σε Θεσσαλία και Δομοκό με προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα παρουσίασε πρόσφατα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας, έχουν γίνει 472 αυτοψίες στις περιφερειακές ενότητες Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας, και ο έλεγχος 981 χλμ. οδικού δικτύου, όπου διαπιστώθηκαν φθορές στα 70,2 χλμ.

Αναλυτικά:

• Στη Φθιώτιδα έγιναν 29 αυτοψίες που ανέδειξαν ζημιές σε 11,9 χλμ. του οδικού δικτύου, 4 γέφυρες, 3 τεχνικά έργα και 6 σχολεία.

• Στα Τρίκαλα πραγματοποιήθηκαν 124 αυτοψίες με αποτέλεσμα ζημιές σε 11,7 χλμ. οδικού δικτύου, 35 γέφυρες, 28 τεχνικά έργα και 19 σχολεία.

• Στην Καρδίτσα είχαμε 104 αυτοψίες, με 22,3 χλμ. οδικού δικτύου να βρίσκεται με φθορές, 21 γέφυρες, 28 τεχνικά έργα και 19 σχολεία.

• Στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκαν 131 αυτοψίες και οι ζημιές καταγράφονται σε 13,3 χλμ. οδικού δικτύου, 5 γέφυρες, 41 τεχνικά έργα, ενώ προβλήματα υπάρχουν σε 22 σχολεία.

• Στη Λάρισα τέλος πραγματοποιήθηκαν 84 αυτοψίες. Ζημιές έχουμε σε 11 χλμ. οδικού δικτύου, 14 γέφυρες, 30 τεχνικά έργα και 13 πλημμυρισμένα σχολεία.

Η ανάλυση των ζημιών ανά είδος υποδομής:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση