Πολλά προβλήματα για το Νοσοκομείο Καρύστου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 21:17 Πολλά προβλήματα για το Νοσοκομείο Καρύστου

«Περίεργα παιχνίδια» βλέπει το ΜέΡΑ25…

Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία της Καρύστου γι’ αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο της πόλης, πολλούς μήνες τώρα.

Όπως περιγράφουν στην ανακοίνωσή τους οι Ομάδες Βάσης Εύβοιας ΜέΡΑ25, η Ομάδα Εύβοιας ΛΑΕ-ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και η Περιφερειακή  Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ, «Μετά την παραίτηση του κ. Μίχα από τη διοίκηση του ιδρύματος, το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί κάτω από το πρωτοφανές καθεστώς της προσωρινής διοίκησης. Πρέπει να είναι το μοναδικό κρατικό ίδρυμα στη χώρα στο οποίο η κυβέρνηση, για εντελώς άγνωστους λόγους, δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό νέου διοικητή.

»Ταυτόχρονα, τα κενά σε ιατρικό προσωπικό διαρκώς αυξάνονται με συνεχείς αποχωρήσεις γιατρών και δίχως να καλύπτονται οι θέσεις. Αντίστοιχα είναι και τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υλικοτεχνική υποδομή του νοσοκομείου. Ο λαός της Νοτίου Ευβοίας έχει νωπή στη μνήμη του την προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου πριν μερικά χρόνια και η κατάσταση που επικρατεί στο ίδρυμα σήμερα ξυπνά σε όλους μας άσχημες μνήμες».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι κάτοικοι της Καρυστίας σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση που οδηγεί στο μαρασμό και το κλείσιμο του νοσοκομείου.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συζήτηση του σημαντικού αυτού θέματος στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και την ανάληψη απ τη μεριά του Δήμου Καρύστου των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε το νοσοκομείο της πόλης να ενισχυθεί και να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών, σε πείσμα όλων όσοι θέλουν τον μαρασμό του προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων της υγείας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση