Σταϊκούρας: Τροπολογία για τους πληγέντες του «Daniel» - Ποιες περιοχές της Φθιώτιδας αφορά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2023 13:34 Σταϊκούρας: Τροπολογία για τους πληγέντες του «Daniel» - Ποιες περιοχές της Φθιώτιδας αφορά

Με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, προβλέπεται χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης, με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους των νοικοκυριών, ιδίως ειδών διατροφής, που επλήγησαν από  φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, παρέχεται για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2023, σε νοικοκυριά που δικαιούνται βάσει των σχετικών προϋποθέσεων που ορίζονται από το άρθρο 46 του Ν. 5045/2023 (Α’ 136) και τα οποία την 5η Σεπτεμβρίου 2023 είχαν την κύρια κατοικία τους, στις πληγείσες περιοχές. Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Φθιώτιδας, οι οριοθετημένες περιοχές είναι:

  1. Δήμος Λαμιέων.
  2. Δήμος Δομοκού.
  3. Δήμος Μακρακώμης.
  4. Δήμος Στυλίδας.
  5. Για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, η Δημοτική Ενότητα Ελάτειας και η Δημοτική Κοινότητα Κάτω Τιθορέας.

Για την παραπάνω οικονομική ενίσχυση, θεσπίζεται ειδικό καθεστώς χορήγησης (αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, εξαίρεση από τα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα κλπ).

«Η Κυβέρνηση, με συνέπεια, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση