Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας η 29χρονη που τραυματίστηκε στο φαράγγι του Γοργοπόταμου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 08:12 Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας η 29χρονη που τραυματίστηκε στο φαράγγι του Γοργοπόταμου

Δείτε βίντεο με την αεροδιακομιδή. Από τα χαράματα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από άνδρες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση του ζευγαριού από την Ελβετία που έκανε canyoning στο πιο δύσκολο φαράγγι της Ελλάδας και μέσα στα τρία δυσκολότερα της Ευρώπης…

Στο Νοσοκομείο Λαμίας μεταφέρθηκε γύρω στις 10:00’ το πρωί της Τετάρτης (1/11/23) η 29χρονη Ελβετίδα, που την προηγούμενη ημέρα είχε χτυπήσει στο πόδι της κατά την κατάβαση του φαραγγιού του Γοργοποτάμου.

Για τη διάσωσή της συμμετείχαν ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ σε συνεργασία με την 1η (Αθήνας) και 8η ΕΜΑΚ (Λάρισας) και έμπειρους ορειβάτες εθελοντές, που γνώριζαν το μέρος, ενώ η διακομιδή έγινε με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που τους παραλαμβάνει το ελικόπτερο του Π.Σ.:

Η τραυματίας παρεδόθη στο ελικοδρόμιο του ΚΕΥΠ σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθεί στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, μαζί με το σύντροφό της. Και οι δύο τους ήταν μάλλον περισσότερο φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους στο φαράγγι. Η πρώτη εκτίμηση των γιατρών σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, κάνει λόγο για διάστρεμμα και πολύ σύντομα θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η επιχείρηση

Από το μεσημέρι της Τρίτης, η 7η ΕΜΑΚ είχε στήσει ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του αλλοδαπού ζευγαριού, που είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στην αρχή του φαραγγιού.

Ακόμη και ο εντοπισμός τους σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δύσκολα φαράγγια στην Ευρώπη για canyoning, ήταν εξαιρετικά δύσκολος και τους πρόλαβε η νύχτα, παρά το «χτένισμα» της περιοχής και από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε βίντεο:

Ωστόσο υπήρχε επικοινωνία και οι διασώστες γνώριζαν ότι το ζευγάρι είχε νερό και τρόφιμα, ενώ είχαν και φωτιά για να περάσουν την κρύα νύχτα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του LamiaReport, οι διασώστες, περί τα 25 άτομα, ξεκίνησαν και πάλι τις αναζητήσεις μαζί με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, με ευτυχή κατάληξη από τις 7:30’ περίπου το πρωί. Δύο ώρες αργότερα, η 29χρονη βρισκόταν με ασφάλεια στο ελικόπτερο και είχε ξεκινήσει η αεροδιακομιδή της.

Επρόκειτο για μια εξαιρετικά δύσκολη διάσωση, λόγω της μορφολογίας του φαραγγιού και της απόστασης που έπρεπε να διανυθεί.

Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι πολύ εντυπωσιακό και επιβλητικό. Θεωρείται το πιο δύσβατο φαράγγι στην Ελλάδα και συγκαταλέγεται μέσα στα τρία πρώτα σε όλη την Ευρώπη.

Ξεκινάει από την περιοχή του Εθνικού Δρυμού Οίτης έως την  περιοχή Χάος στους πρόποδες της Οίτης. Στην αρχή, το υψόμετρο του φαραγγιού είναι 1180m, ενώ στο τέλος είναι 300m. Το μήκος διάσχισης του φαραγγιού είναι 3,5 χλμ. με σύνολο καταρρακτών 22.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση