Σταϊκούρας: Δημοπρατείται αρχές Δεκεμβρίου η παραλιακή του Αγίου Κωνσταντίνου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 08:52 Σταϊκούρας: Δημοπρατείται αρχές Δεκεμβρίου η παραλιακή του Αγίου Κωνσταντίνου

Έργο προϋπολογισμού 15.640.000 ευρώ…

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα στις 27 Οκτωβρίου, υπεγράφη σήμερα (2/11/23) από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, Απόφαση έγκρισης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο «Ανακατασκευή της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου (Ν.Ε.Ο.1) από Ι.Κ. με οδό της Κ.Δ. 45 έως Ι.Κ. με κλάδο 1 Α.Κ. Λατομείου και του Ισόπεδου Κόμβου της ανατολικής εισόδου Καμένων Βούρλων», προϋπολογισμού 15.640.000 ευρώ, ποσό το οποίο, με την ίδια Απόφαση, δεσμεύεται σε βάρος του προϋπολογισμού του έργου.

Επισημαίνεται πως το τελευταίο τετράμηνο, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των μελετών, εξασφαλίστηκε η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος προϋπολογισμός για την επαναδημοπράτησή του και συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης.

Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε σχετικά: «Με συνέπεια προχωράμε στην προκήρυξη ενός πολύ σημαντικού έργου, που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να βελτιώσει την υφιστάμενη οδική υποδομή στην περιοχή, να βελτιώσει την οδική ασφάλεια και το επίπεδο εξυπηρέτησης του παράπλευρου αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, να συμβάλλει στην αντιπλημμυρική προστασία του Αγίου Κωνσταντίνου, να αυξήσει την προσβασιμότητα στον λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς και να αναβαθμίσει σημαντικά τον υφιστάμενο κόμβο ανατολικής εισόδου των Καμένων Βούρλων».

Η δημοπράτηση του έργου εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση