Μία σύλληψη για πυρκαγιά στην Εύβοια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 12:12 Μία σύλληψη για πυρκαγιά στην Εύβοια

Μεγάλες οι ζημιές στην Κάρυστο…

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικής Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας 73χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια, σε ξηρά χόρτα και σε γεωργική έκταση, στην περιοχή Δάφνη, του δήμου Κύμης-Αλιβερίου, Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελική Αρχή Χαλκίδας, ενώ επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Θυμίζουμε ότι η Εύβοια είχε δοκιμαστεί μία ημέρα νωρίτερα με την πυρκαγιά στον Καφηρέα στην Κάρυστο, όπου κάηκε αγροτοδασική έκταση (πολλά ελαιόδενδρα), ποιμνιοστάσια ακόμη και μελίσσια.

Ζημιές επίσης υπέστη δίκτυο ηλεκτροδότησης στα χωριά από τα οποία πέρασε η φωτιά, όπως η Αμυγδαλιά και η Πρινιά, τα οποία και εκκενώθηκαν με πρωτοβουλία των κατοίκων τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση