Σταϊκούρας: Επιπλέον ενίσχυση μέσω ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις κακοκαιρίες Daniel & Elias

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2023 13:00 Σταϊκούρας: Επιπλέον ενίσχυση μέσω ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τις κακοκαιρίες Daniel & Elias

Αφορά περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας…

Η Κυβέρνηση ενεργοποιεί Πρόγραμμα Ενισχύσεων για την αντιστάθμιση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες στον γεωργικό τομέα, ως επακόλουθο των θεομηνιών Daniel και Elias, το χρονικό διάστημα 4-11 και 25-30 Σεπτεμβρίου 2023.

Ειδικότερα, λαμβάνονται μέτρα υπέρ των γεωργικών εκμεταλλεύσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ηλείας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, οι οποίες υπέστησαν εκτεταμένες ζημίες κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες.

Για τον σκοπό αυτό, ο ΕΛΓΑ, στον οποίο ανατίθεται η υλοποίηση του ad hoc Προγράμματος Ενισχύσεων, επιχορηγείται με 150 εκατομ. ευρώ για το 2023 και με 110 εκατομ. ευρώ για το 2024.

Σημειώνεται πως η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένες οφειλές. Επίσης, δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

«Η Κυβέρνηση, με συνέπεια, στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση